Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Cyklistka, ktorú pri Bystranoch zrazil vodič, zomrela. Pri živote ju udržiavali prístroje
Zdielať na

Cyklistka, ktorú pri Bystranoch zrazil vodič, zomrela. Pri živote ju udržiavali prístroje

BYSTRANY / Dvanásteho augusta podvečer sa Romana vracala domov z výletu na bicykli. Na ceste do nej vrazilo auto v protismere. O život študentky medicíny začali bojovať lekári. Jej stav sa ale neskôr zhoršil.

Podľa svedkyne naháňačka troch áut začala pri výjazde zo Spišských Vlách, kde išli autá vysokou rýchlosťou. Pokračovali až ku priecestiu pri obci Bystrany. "Naháňali sa tri autá. Posledný dostal balans a prešiel cyklistku," uviedla svedkyňa nehody. 

"Som predbehoval. Neviem ako som šmyk dostal alebo defekt. Som bol v strese," povedal obvinený vodič Pavol. Po tvrdom náraze sa Romanin bicykel rozlomil na tri časti. Osadník s autom skončil v poli mimo cesty bez zranení. Dychová skúška preukázala 0,15 promile. Vodičová verzia o defekte sa nepotvrdila. Kým Romana bojovala o život, Pavol skončil vo väzbe.

Mladú študentku medicíny od nehody pri živote udržiavali prístroje. Deň po nehode ju transportovali z krompašskej nemocnice do košickej. Po zrážke mala množstvo zlomenín, prepichnuté pľúca, vážne poranenú hlavu. Náraz cyklistke prerazil lebku. Jej stav sa zhoršoval. Zraneniam v nemocnici nakoniec podľahla. Je preto možné, že sa zmení aj obvinenie vodiča, ktorá je zatiaľ obvinený z ublíženia na zdraví. "Na základe uvedených skutočností je v súčasnosti vykonávané znalecké dokazovanie z odboru zdravotníctva odvetvia súdneho lekárstva. Po preskúmaní záverov znaleckého posudku vyšetrovateľ následne prehodnotí ďalšiu právnu kvalifikáciu skutku, pre ktorý vedie trestné stíhanie," povedala policajná hovorkyňa v Košiciach Jana Mésarová. 

Ak znalci preukážu vplyv zranení z nehody na smrť ženy, Pavla môže vyšetrovateľ obviniť z usmrtenia. Za to mu hrozí päťročné väzenie.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy