Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
FOTO: Zachránil šteňa z divokej rieky, sám sa pri tom utopil
Zdielať na

FOTO: Zachránil šteňa z divokej rieky, sám sa pri tom utopil

KAUAI / Chcel urobiť dobrý skutok, no ten sa mu stal osudným. Muž sa snažil vytiahnuť psa z divokej rieky. Zviera sa mu podarilo dostať do bezpečia, záchranca ale toľko šťastia nemal.

Po prudkých lejakoch na havajskom ostrove Kauai sa malé potoky premenili na divoké rieky. Dvaja muži videli, ako na brehu jednej z nich stál vystrašený psík. "To šteňa chcelo preplávať na druhý breh," vraví priateľ zosnulého Noah Foote. 

Vtedy sa mu odvážny Josh rozhodol pomôcť. "Skočil do toho prúdu, ja som utekal po brehu a videl som Josha ako tlačí psíka smerom ku mne," opisuje udalosti Noah. 

Keď bolo mláďa na brehu, jeho záchranca vyzeral, že má situáciu pod kontrolou. Plával po prúde a snažil sa nájsť miesto, kade by sa mu najlepšie vyliezalo von. Situácia sa však zmenila, keď sa muž dostal do kanála pod mostom. Josh zrazu zmizol z dohľadu. "Srdce mi búši, preplakal som celú noc. Stále dúfam, že to bol len zlý sen," smúti záchrancov priateľ. 

Zavolal na pomoc hasičov aj pobrežnú hliadku. Bol to však on sám, ktorý našiel už len bezvládne telo kamaráta. Po prehliadke ho lekári prehlásili za mŕtveho. Strašnú správu oznámila rodine polícia.

Podľa blízkych mal 30-ročný Josh rád športy a zvieratá. Keď bolo treba niekomu pomôcť, neváhal ani chvíľu. Po tragédii varujú havajské úrady všetkých obyvateľov, aby do rozvodnených riek po dažďoch nevstupovali ani keď sa im na prvý pohľad zdajú bezpečné.

V rovnakom období sa spojili všetky záchranné zložky, aby pomohli uviaznutým kosatkám na brehu. Pozrite si reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy