Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vážna nehoda v tuneli Považský Chlmec. Vodič sa začal otáčať, nabúrala do neho dodávka
Zdielať na

Vážna nehoda v tuneli Považský Chlmec. Vodič sa začal otáčať, nabúrala do neho dodávka

Archívna reportáž

POVAŽSKÝ CHLMEC / V utorok večer musel byť tunel Považský Chlmec na diaľnici D3 pri Žiline uzavretý. Dôvodom bola vážna kolízia auta a dodávky. Vodič osobného auta si neskoro uvedomil, že zle odbočil a priamo na diaľnici sa začal otáčať.

Tridsaťosemročný Zdenko, ktorý bol na ceste z Čiech a smeroval domov na východné Slovensko v utorok večer krátko pred jedenástou hodinou hazardoval nielen so svojim životom, ale aj so životmi svojich dvoch kolegov.

Chlapi sa vracali z práce zle odbočili a na diaľnici sa začali otáčať. Narazila do nich dodávka za volantom ktorej sedel 42-ročný Ondrej. To že sa na jednosmernej diaľnici bude chcieť niekto otočiť šofér, ktorý sa tešil domov za rodinou určite nepredpokladal.

"Tridsaťosemročný vodič sa chcel na diaľnici D3 v pravotočivej zákrute pred tunelom otočiť, pričom pri manévri otáčania do neho narazil vodič dodávky," uviedla policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Náraz smeroval do ľavej vodičovej strany, auto ešte odhodilo. Zdenko zostal za volantom zakliesnený. "Na mieste sme boli prví, vodiča sme vyslobodili náradím. Bol v bezvedomí a odovzdali sme ho záchranárom, ktorí prišli hneď po nás na miesto nehody," upresnil veliteľ zásahu Miroslav Korduliak.

Jeho dvaja kolegovia na tom boli o niečo lepšie. Z auta vyšli po vlastných a podľa hasičov neboli vo vážnom stave.

"Nehoda si vyžiadala troch zranených, ktorí utrpeli poranenia hlavy a hrudníka. Záchranári ich transportovali do nemocnice v Žiline všetkých v stabilizovanom stave," uviedla hovorkyňa Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová.

Okolnosti dopravnej nehody vyšetruje polícia, ktorá už začala trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví.

Koncom minulého roka tunel Považský Chlmec otvorili, no nebezpečné až nepochopiteľné situácie sa v ňom už pár krát odohrali. Napríklad vodič škodovky vošiel do tunela, kde sa tiež otočil a vracal sa až k výjazdu, ktorý minul. Ohrozil tým nielen seba a svojho spolujazdca ale aj ostatných vodičov.

Tragická nehoda pri Zvolene

Mladý muž sa podľa získaných informácií vracal zo svadby, na ktorej pracoval ako čašník. Na ceste do Zvolena dostal šmyk a následne nabúral do idúceho autobusu, odkiaľ ho odhodilo do odstaveného kamiónu. Pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy