Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Hádka v Bratislave sa skončila vraždou bodnutím do krku. Sudca rozhodol o osude páchateľa
Zdielať na

Hádka v Bratislave sa skončila vraždou bodnutím do krku. Sudca rozhodol o osude páchateľa

BRATISLAVA / Po hádke medzi skupinkou ľudí prišla o život staršia žena. Muž ju nožom bodol do krku a zasiahol tepnu. Polícia do niekoľkých minút podozrivého zadržala. Teraz sudca rozhodoval o jeho vzatí do väzby.

K vražde došlo v bratislavskej Rači v pondelok 20. augusta okolo pol ôsmej hodiny večer. 58-ročná žena vykrvácala priamo na mieste po rane nožom do krku, ktorý zasiahol tepnu. Krvavý incident sa odohral na Pastierskej ulici v jednom z opustených areálov, len pár metrov od železničnej trate. V tejto lokalite sa dlhé roky zdržiavajú ľudia bez domova a zo sociálne slabších skupín."V rámci obhliadky miesta činu a jeho bezprostredného okolia služobný pes označil miesto, kde sa nachádzala podozrivá bodnorezná zbraň. Tú policajti zaistili za účelom jej expertízneho skúmania," potvrdila Veronika Slamková, hovorkyňa KR PZ v Bratislave.

Tragédií podľa informácií TV JOJ predchádzala hádka. 49-ročný muž sa mal jednej zo žien vyhrážať, že ju zabije. Nebohá 58-ročná žena ju pred ozbrojeným agresorom mala brániť a práve toto sa jej stalo osudným. Svoju rolu mal v tejto tragédií zohrať aj alkohol.Obvinený muž sa postavil pred súd. "Na základe zabezpečenej dôkazovej situácie vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave vzniesol obvinenie v prípade obzvlášť závažného zločinu vraždy," dodala Slamková.

Obvinený muž sa postavil pred súd. Sudca ho po neverejnom pojednávani poslal rovno za mreže do väzby. "Okresný súd Bratislava III rozhodol tak, že obvineného vzal do väzby z dôvodov tzv. útekovej a preventívnej väzby, t. j. z dôvodnej obavy, žeby obvinený mohol utiecť alebo sa vyhýbať trestnému konaniu a z dôvodnej obavy, žeby mohol pokračovať v trestnej činnosti. Rozhodnutie je právoplatné," potvrdil Pavol Adamčiak, hovorca krajského súdu v Bratislave.

V Prípade preukázania viny hrozí 49-ročnému mužovi zo Senca trest odňatia slobody na 15-20 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy