Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ženu(24) zrazili pred očami rodiny. Za premlčanie im ponúkli odškodné
Zdielať na

Ženu(24) zrazili pred očami rodiny. Za premlčanie im ponúkli odškodné

LUKAČOVCE / S takmer 2,5 promile zachytila autom chodkyňu a z miesta nehody ušla. K nehode došlo v sobotu podvečer, dvadsaťštyriročná Mária práve išla do kostola. Všetko sa odohralo pred očami priateľa. Ten okamžite konal, zastavil okoloidúce auto a rozhodol sa bezohľadnú vodičku vypátrať. Partner opitej vodiči sa snažil problém vyriešiť po svojom. Ponúkal odškodné, na ktoré by ste ani nepomysleli.

Krátko pre 18.00 hodinou večer dvadsaťštyriročná, keď Mária išla spolu s priateľom a rodičmi do kostola. Mladú ženu však spätným zrkadlom zachytilo idúce auto. "Na ten náraz som sa otočila. To bolo také, ako keby duša z bicykla strelila. Ja som auto ani nevidela, to tak prefrčal, len ju som zbadala ako sa drží za ruku. No a on ju zachytil a ani nezastavil," opísala situáciu mama zrazenej.  "Pacientka sa sťažovala na bolesti v oblasti ľavej hornej končatiny. Po ošetrení bola prevezená na chirurgické oddelenie do nemocnice v Humennom," vyjadrila s k stavu mladej ženy hovorkyňa záchranárov Katarína Načianiaková.

Priateľ zranenej Márie to však len tak nenechal. Rýchlo zastavil náhodne idúce auto a spolu s mamou sa bezohľadného vodiča rozhodli vypátrať na vlastnú päsť. Došli do susednej obce. Vozidlo, ktoré Máriu zranilo už bolo zaparkované v jednom z dvorov. Mama zranenej chodkyne tvrdí, že muž, o ktorom si mysleli, že šoféroval im ponúkal peniaze. "Päťsto a potom sedemsto eur, že to sa stáva. A aby sme sa nejako dohodli," prezradila matka zranenej Márie.

Stále však nebolo jasné, kto šoféroval. S mužom bola totiž v aute aj 37-ročná Anna. Polícia napokon potvrdila, že vozidlo viedla v čase nehody práve ona. "Vodička bola po nehode podrobená dychovej skúške s pozitívnym výsledkom. Nameraná hodnota bola takmer 2, 5 promile," uviedla policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. Spolujazdec po nehode tvrdil, že si žiaden náraz počas ich cesty nevšimol.

"Vodička pod vplyvom alkoholu spôsobila chodkyni zranenia s dobou liečenia nad 42 dní," pokračovala hovorkyňa polície. Vyšetrovateľ vzniesol obvinenie 37-ročnej Anne z Košaroviec pre prečin ublíženie na zdraví a v súbehu s prečinom ohrozovanie pod vplyvom návykovej látky.

Vodičov vo večerných hodinách potrápil pokazený kamión, a to rovno na frekventovanej križovatke. Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy