Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Vrátiť nájdenú tašku bez peňazí, ktoré v nej boli, nestačí
Zdielať na

Vrátiť nájdenú tašku bez peňazí, ktoré v nej boli, nestačí

Archívna reportáž

PREŠOV / Prešovskí policajti žiadajú poctivého nálezcu, ktorý vie niečo o finančnej hotovosti, ktorá zmizla z tašky na parkovisku. K majiteľovi sa taška vrátila takmer so všetkým, chýbali však peniaze. Polícia upozorňuje na to, že zatajenie veci je trestným činom. V prípade dokázania viny zaň hrozí páchateľovi až 5-ročné väzenie.

Niekedy stačí chvíľa nepozornosti. Toto sa stalo na parkovisku pri prešovskej nemocnici. Mužovi, ktorý vystupoval z auta vypadla taška, v ktorej mal doklady aj peniaze.

Keď sa vrátil späť na parkovisko taška už nebola pri aute ale visela na dopravnej značke. Bolo v nej všetko až na jednu vec. Chýbali v nej peniaze. Hneď na to kontaktoval políciu.

Hovorca KR PZ v Prešove Daniel Džobanik hovorí: "Poctivý nálezca sa môže prihlásiť na obvodnom policajnom riaditeľstve Prešov-Juh, prípadne na známom telefónnom čísle 158."

Návšteva príbuzného v nemocnici tak mala nečakaný záver. V peňaženke bolo niečo vyše 150 eur.

Človek ktorý si ale takým, či podobným spôsobom ponechá niečo čo mu nepatrí. Vystavuje sa problémom so zákonom. Daniel Džobanik dodáva: "V minulosti sme už zaznamenali, že si niekto ponechal peniaze, ktoré si iný zabudol napríklad v bankomate. V takomto prípade hrozí stíhanie pre prečin zatajenie veci."

Problém môžete mať aj keď si ponecháte výdavok, ktorý vám nepatrí. Vinníkovi v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok, za istých okolností aj viac. V prípade, že by sa jednalo o väčšiu škodu, trestná sadzba je 6 mesiacov až 5 rokov.


Zabudnúť si na chvíľu peňaženku môže mať veľmi nepríjemné následky:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy