Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Starosta chcel zastaviť pôvod hustého čierneho dymu, skončil u lekára
Zdielať na

Starosta chcel zastaviť pôvod hustého čierneho dymu, skončil u lekára

Archívna reportáž

GERALTOV / Starosta obce Geraltov skončil u lekára po tom, ako ho údajne napadol majiteľ jedného z pozemkov v dedine. K útoku podľa neho došlo potom ako majiteľa upozornil, že má prestať páliť niečo, čo spôsobuje v dedine hustý čierny dym. Majiteľ pozemku to odmieta.

K incidentu malo podľa polície dôjsť pred jedným z rodinných domov v miestnej časti obce Geraltov. Teraz to polícia preveruje ako útok na verejného činiteľa.

Začalo sa to tým, keď si miestni starosta všimol, že z jedného z pozemkov sa šíri dym. Rozhodol sa ako štatutár obce zakročiť. Majiteľa pozemku vyzval aby od svojho konania upustil. Podľa polície muž fyzicky napadol starostu.

Rukou ho vraj dvakrát udrel do hrudníka, potom ho počas zatvárania brány odtlačil k stĺpiku. Napadnutý muž utrpel drobné nekrvavé poranenie v rebrovej oblasti. Majiteľ pozemku všetko odmieta. Tvrdí, že tvrdenie starostu sa zakladá na falošnom obvinení a že so starostom majú aj spory na súde pre pozemky.

Starosta zas odmieta, že to s tým súvisí. V uvedenom prípade začal policajný vyšetrovateľ trestné stíhanie pre prečin útoku na verejného činiteľa. Zákon pri tomto trestnom čine stanovuje trestnú sadzbu odňatia slobody na jeden až päť rokov.

Funkcia starostu so sebou občas prináša aj nepríjemné konflikty a ich následky:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy