Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Majiteľ prichytil zlodeja pri čine. Kradol mu holuby
Zdielať na

Majiteľ prichytil zlodeja pri čine. Kradol mu holuby

HRABOVČÍK / V dedine na severovýchodnom Slovensku kradol 26-ročný muž poštové holuby. Majiteľ ho prichytil priamo pri krádeži a odovzdal ho privolaným policajtom. Holuby sa mladíkovi síce ukradnúť nepodarilo, no zaobchádzal s nimi tak, že napokon uhynuli.

Stalo sa to neskoro v noci. Majiteľ prichytil zlodeja priamo pri čine. V holubníku, kde ho napokon aj zatvoril, aby neušiel. "Ja som privrel hneď dvere a on začal vyhadzovať holuby z vrecka, potom chcel utiecť,  ale som na neho skočil. On bol dvakrát taký chlap ako ja, mal som čo robiť,"  opisuje udalosti majiteľ Marián.

Páchateľa sa mu podarilo zadržať až do príchodu policajtov. Tí ho obvinili z porušovania domovej slobody a z prečinu krádeže. "Na základe dôkaznej situácie bol 26-ročný muž obvinený z porušovania domovej slobody v súbehu s prečinom krádeže," informuje policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. 

Z holubníka sa pokúsil ukradnúť 15 holubov, ktoré postupne dával do batoha a do kabáta, ktorý mal na sebe. Zvieratá, hoci sa mu ich napokon nepodarilo ukradnúť, na druhý deň uhynuli.

"Hlávku prišiel a mu skrútil a dal ho do toho tak holub už bol hotový z toho, už bol taký jak omráčený," vraví nešťastný majiteľ Marián. Išlo o poštové holuby, s ktorými otec so synom súťažia na rôznych pretekoch. Medzi viac ako sto holubmi majú majitelia aj vzácne druhy z rôznych kútov sveta. Cena jedného takéhoto holuba sa pohybuje v stovkách eur. Mužovi v prípade dokázania viny hrozí až dvojročné väzenie. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade. Zlodeji si ale vybrali ovce: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy