Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zlodej vrátil ukradnuté auto. Zistil, že na zadnej sedačke je ročné dieťa
Zdielať na

Zlodej vrátil ukradnuté auto. Zistil, že na zadnej sedačke je ročné dieťa

Zdroj: Santa Rosa Police Department

SANTA ROSA / Chvíle hrôzy a strachu prežili v pondelok rodičia ročného dieťaťa v meste Santa Rosa v Kalifornii. Svojho syna nechali chvíľku v aute nepozorovaného. Keď sa vrátili zistili, že auto im niekto ukradol, aj dieťaťom. Napokon ale vyšlo najavo, že zlodej netušil, koho má na zadnom sedadle. Akonáhle to zistil, s autom sa po desiatich minútach vrátil späť.

Ako informoval server San Francisco Chronicle, svojho syna nechali rodičia v aute samého iba na chvíľku. Potrebovali totiž v dome vyzdvihnúť pár vecí. Keď ale vyšli späť pred dom, s hrôzou zistili, že ich Mercedes Benz je preč. 

Otec okamžite zavolal na polícii, skončil do svojho druhého auta a začal prehľadávať okolie. Po pár minútach dorazila na miesto prvá policajná hliadka, nad blok v Orchard Street, kde rodina býva, vyrazil vrtuľník. 

Pátranie však skončilo skôr, než sa stihlo poriadne rozbehnúť. Keď totiž zlodej zistil, že spoločne s autom si odviezli aj malého pasažiera, zhruba po desiatich minútach sa s autom vrátil na miesto činu. Prítomným policajtom sa potom bez odporu vzdal. 

Podľa polície ide o 28-ročného Stephana Salazara, ktorý za sebou má pestrú kriminálnu minulosť. Teraz k tomu navyše pribudlo aj obvinenie z krádeže vozidla, únosu a ohrozenia dieťaťa. 

V USA sa stal tiež prípad, kedy na parkovisku našli v sedačke opustené dieťa. Zistili, že bolo obeťou neúmyselného únosu. Pozrite si reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy