Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Učiteľa, ktorý je podozrivý zo sexuálneho zneužívania 15-ročnej dcéry, už obvinili
Zdielať na

Učiteľa, ktorý je podozrivý zo sexuálneho zneužívania 15-ročnej dcéry, už obvinili

NITRIANSKY KRAJ / Učiteľa, ktorý je podozrivý zo sexuálneho zneužívania 15-ročnej dcéry už obvinili. Škandál v Nitrianskom kraji vypukol ešte v marci. TV JOJ na to upozornili rodičia detí cirkevnej školy, ktoré muž učil.

Otec štyroch detí sa údajne sexuálneho zneužívania dopúšťal na najstaršej 15-ročnej dcére. Ide o veriacu rodinu a s tým, čo sa deje sa dievča zverilo kňazovi. Ten podozrenie oznámil na polícii. Polícia a prokuratúra na prípade pracovali niekoľko mesiacov. Vypočúvali dcéru aj otca. Ten bol pred časom obvinený. "Otec dieťaťa bol už vypočutý a uznesením vyšetrovateľky Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Nitre, Odbor kriminálnej polície, je obvinený zo zločinu sexuálneho zneužívania a z prečinu sexuálneho zneužívania," uvádza sa vo vyjadrení prokuratúry. 

"V uvedenej veci nebudeme poskytovať žiadne informácie nakoľko neinformovaním dbáme na osobný či rodinný život osôb," povedala policajná hovorkyňa v Nitre Božena Bruchterová. 

Renomovaný právnik paragrafy, ktoré boli v tomto prípade aplikované vysvetľuje takto: "V tomto prípade je skutok kvalifikovaný podľa prísnejšej právnej úpravy paragrafu 201 zločinu sexuálneho zneužívania, a to aj v jeho skutkovej podstate v odseku 2, a to z tohto dôvodu, že skutok mal trvať po dlhší čas a obeťou bola chránené osoba," povedal právnik Pavol Gráčik. 

Informácie TV JOJ hovorili v marci o tom, že dieťa bolo rodine dočasne odobraté. Úrady sa ale k tomu nevyjadrovali. Prípad je naďalej v štádiu vyšetrovania. "V súčastnosti sa čaká na výsledky znaleckého dokazovania znalca z odboru psychiatrie," uvádza sa vo vyjadrení prokuratúry. 

Muž pracoval ako učiteľ v cirkevnej základnej škole, ktorej zriaďovateľom je biskupský úrad. "Je potrebné povedať, že dotyčný učiteľ už nie je zamestnancom školy," povedal hovorca biskupského úradu v Nitre Miroslav Lyko.  V prípade dokázania viny hrozí otcovi dieťaťa hrozí 7 až 12 rokov za mrežami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy