Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Tínedžeri, ktorí v parku so zbraňou v ruke prepadli stredoškolákov, sú vo väzbe
Zdielať na

Tínedžeri, ktorí v parku so zbraňou v ruke prepadli stredoškolákov, sú vo väzbe

BANSKÁ BYSTRICA / Dvaja tínedžeri so zbraňou v ruke prepadli v parku v centre Banskej Bystrice 17-ročné dievča a jej kamaráta. Incident sa odohral v noci ešte koncom júla. Lupiči, ktorí na dvojicu mierili zbraňou ich obrali o všetko, čo pri sebe mali. Aj napriek tomu, že sa útočníci zamaskovali, kriminalistom sa ich podarilo vypátrať. V nedeľu večer ich sudca Okresného súdu zobral do väzby. Obaja mladíci sa k lúpeži priznali.

Prežili minúty plné strachu, na 18-ročného stredoškoláka a jeho kamarátku mierili útočníci zbraňou a chceli peniaze. Lupiči ich prepadli v parku v centre Banskej Bystrice, boli asi dve hodiny po polnoci keď sa z tmy vynorili dve maskované postavy. 

"Zrazu prišli dve neznáme osoby a vytiahli zbraň a že máme dať všetky peniaze," vraví mladík. 

Násťroční lupiči 

Trvalo to sotva pár minút a keď im vystrašená dvojica dala všetko, čo pri sebe mali, ušli preč. Kriminalisti oboch lupičov našli na viacerých kamerových záznamoch a rozbehli pátranie. Prekvapením je, že lupiči, ktorí v parku so zbraňou lúpili sú pritom sami tínedžermi, jeden z nich ešte ani neskončil strednú školu.

"Z tohto zločinu sú obvinení dvaja 18-roční banskobystričania, spáchali to formou spolupáchateľstva," informuje policajná hovorkyňa Petra Kováčiková. 

Obaja na polícii všetko priznali, miesto lúpeže si vopred obhliadky. Útočníci dvojicu, ktorú prepadli, dobre poznali. Nešlo tak o náhodu. No keďže boli maskovaní, obete ich nespoznali. "Som rád, že ich našli," vraví obeť lupičov. 

Zbraň zohnali cez internet 

Zbraň, ktorou na vystrašenú dvojicu mierili si zohnali cez internet, podľa polície ide o takzvanú expanznú alebo poplašnú pištol, v ktorej ale nemali náboje. Prokurátor pre oboch mladíkov žiadal väzbu, s putami na rukách ich preto predviedli na Okresný súd. "Sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Banská Bystrica rozhodol o vzatí do väzby obvineného Patrika T. a Lukáša P. obvinených zo zločinu lúpeže z dôvodu takzvanej preventívnej väzby, teda z dôvodnej obavy, že budú obvinení pokračovať v trestnej činnosti," uviedla hovorkyňa súdu Nina Spurná. 

Pozrite si súvisiacu archívnu reportáž:  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy