Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Automobil skončil pod nákladným autom. Vodiča údajne oslepilo slnko
Zdielať na

Automobil skončil pod nákladným autom. Vodiča údajne oslepilo slnko

DULOV / Na cestách trenčianskeho kraja sa stala ďalšia vážna dopravná nehoda. Neďaleko Ilavy nezvládol riadenie šofér z povolania a s nákladiakom prešiel do protismeru. Odniesol si to nič netušiaci vodič jazdiaci oproti.

Desivý pohľad sa naskytol obyvateľom obce Dulov pri Ilave. Podľa polície nehodu zapríčinil šofér zásobovacieho nákladiaka, ktorý mal jazdiť prirýchlo a zároveň si mal až v poslednej chvíli všimnúť, že vozidlá pred ním zastavujú. "Oslepilo ma slnko. Stáli tam dve autá, asi chceli odbočiť doľava, do obce a ja som nestihol zabrzdiť a stočil som volant doľava," opísal udalosti vodič nákladného vozidla

"Štyridsaťtriročný vodič nákladného motorového vozidla v snahe vyhnúť sa zrážke, strhol riadenie vozidla vľavo, v dôsledku čoho prešiel do protismeru, kde v tom čase jazdilo osobné motorové vozidlo Volkswagen Passat," uviedla hovorkyňa KRPZ v Trenčíne, Elena Antalová.

​Nákladiak vrazil do vozidla, ktoré sa prevrátilo. Obrovský kolos ho navyše v priekope pritlačil. "Obe vozidlá po zrážke skončili v oplotení rodinného domu," povedala Elena Antalová. Vo vozidlách, ktoré skončili mimo cesty sa viezli vodiči sami. Najmä pri pohľade na úplne zdemolované osobné auto, možno hovoriť o šťastí, že vodič z neho vyšiel po vlastných. Pomohli mu okoloidúci ľudia, ktorí dochrámaného vodiča vytiahli cez rozbité okno kufra.

"Naša jednotka zasahovala pri dopravnej nehode nákladného a osobného auta, kde bol ťažko zranený vodič, ktorého sme pomohli naložiť do sanitky," uviedol Slavomír Košík, veliteľ zásahu HaZZ Dubnica nad Váhom

Starší vodič utrpel podľa našich informácií vážne zranenia a zlomeniny v oblasti hrudníka, ramena i celej ľavej ruky. Hospitalizovali ho v trenčianskej nemocnici. Obyvatelia Dulova nadávajú na hlavnú cestu popri ich obci už roky. Výraznejších zmien sa zatiaľ nedočkali. "Chodia tade rýchlo a hlavne je cesta úzka," povedal obyvateľ obce. "Poverený príslušník okresného dopravného inšpektorátu v Trenčíne začal trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví," dodala hovorkyňa KRPZ v Trenčíne.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy