Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Majiteľka spievajúceho domu ostáva vo väzbe. Árii konečne doznela
Zdielať na

Majiteľka spievajúceho domu ostáva vo väzbe. Árii konečne doznela

NOVÉ ZÁMKY / Päťdesiatšesťročná žena zo Štúrova, ktorá bola v pondelok zadržaná a obvinená z nebezpečného prenasledovania, sa po dvoch nociach strávených v cele policajného zaistenia postavila vo štvrtok v Nových Zámkoch pred sudcu. Ten rozhodol o jej väzobnom stíhaní, voči ktorému sa odvolala.

Obvinená Éva N. vo svojom blogu tvrdí, že zhluk zvukov zmiešaných s úryvkom z árie Verdiho opery, je len odpoveďou na štekanie susedových psov, ktoré ju rušili pri práci. Na novozámockom súde, kam ju priviezli z cely policajného zaistenia, otázky novinárov spočiatku ignorovala, nakoniec bola stručná. "Ste hlúpi a klamári, alebo ste aj podplatení. Nechápete nič," povedala obvinená. 

Obyvatelia ulice roky bojujú proti zvukovému teroru, ktorým ich zahlcovala od šiestej ráno do desiatej večer. Nepomohlo ani predbežné opatrenie mesta. Zákaz obťažovania šírením reprodukovanej hudby, ktorý odobril aj Najvyšší súd SR, nestačil na obnovenie pôvodného stavu v Kossuthovej ulici.

Vec preto mesto posunulo exekútorovi – ale ani tu sa nečrtá rýchle a hlavne definitívne riešenie. "Exekučný titul znie na zabezpečenie stavu pokoja, bez zvukových a muzikálnych efektov. Preto exekútorka priamo, v súvislosti s daným exekučným titulom, nemôže vec odobrať," uviedla hovorkyňa Slovenskej komory exekútorov, Stanislava Kolesárová. 

Skutočnosť, že by mohla skončiť vo väzbe, komentovala nasledovne: "Tak budem žalovať Slovenskú republiku, druhýkrát." Už o necelé dve hodiny nastupovala do policajného auta. "Bola vzatá uznesením okresného súdu Nové Zámky do preventívnej väzby. Proti tomuto uzneseniu podala sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Krajský súd v Nitre," oznámila hovorkyňa súdov Nitrianskeho kraja, Lenka Kiradžiev. 

Pozrite si reportáž o historickom dni pre obyvateľov štúrovskej ulice. Ária po 16 rokoch stíchla:  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy