Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Ďalší škandál vo Veľkých Kapušanoch. U policajta našli drogy
Zdielať na

Ďalší škandál vo Veľkých Kapušanoch. U policajta našli drogy

VEĽKÉ KAPUŠANY / Od prevalenia škandálu s falošnými pokutovými blokmi, ktorými sa mal obohacovať náčelník mestskej polície prešlo len pár mesiacov, no mesto Veľké Kapušany rieši ďalší veľký problém. Príslušníka mestskej polície stíhajú pre drogy. Počas akcie u neho štátni policajti našli niekoľko dávok metamfetamínu. Aj keď ho obvinili z drogovej trestnej činnosti, v jeho pracovnom živote zatiaľ nenastala výrazná zmena.

Dvadsaťosemročnému mestskému policajtovi hrozí, že príde o prácu. Jeho kolegovia zo štátnej polície ho totiž prichytili s drogami. Michalovskí kriminalisti ešte v máji vykonali akciu, pri ktorej sa zamerali na drogovú trestnú činnosť.

No azda najväčším prekvapením pre nich bolo odhalenie mladého muža. "V rámci akcie bola zadržaná jedna osoba, 28-ročný muž z Michalovského okresu, pracujúci ako mestský policajt v meste Veľké Kapušany," potvrdila Lenka Ivanová, policajná hovorkyňa.  

Prichytení s drogou

Gabriel mal pri sebe dve papierové skladačky s obsahom kryštalickej látky. Tie mu policajti ihneď zaistili a poslali na expertízu. "Išlo o 109 miligramov metamfetamínu, z množstva ktorého by bolo možné pripraviť 2 až 6 bežných jednorazových dávok drogy," uvádza ďalej Ivanová. Obyvatelia mesta na to veru pyšní nie sú. "Je to hanba. Mal by ukázať, že sa to nemôže a nie že ešte to on robí."

Policajt stále pracuje

Muž, ktorý pracuje v radoch mestskej polície dva roky, je už obvinený z drogovej trestnej činnosti. No aj napriek tomu je naďalej zamestnancom mesta. "Čo sa týka vznesenia obvinenia, zatiaľ o tom vieme len z médií, oficiálne nám to nebolo oznámené. Samozrejme ak bude odsúdený, tak automaticky dostane výpoveď," uviedol zástupca primátora vo Veľkých Kapušanoch, Ferenc Boczán. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 3 roky.

Falošné bločky

Len pred pár mesiacmi dostal od mesta Veľké Kapušany výpoveď aj náčelník mestskej polície. Ten sa mal údajne obohacovať na vydávaní falošných pokutových bločkov. Pozrite si reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy