Skoro jasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
V centre Prievidze vybuchol dom. Nehodu spôsobil jeho majiteľ
Zdielať na

V centre Prievidze vybuchol dom. Nehodu spôsobil jeho majiteľ

PRIEVIDZA / Hasiči a záchranári našli na dvore domu zraneného majiteľa domu. Ako povedal, pokúšal sa vymeniť propánbutánovú fľašu, ktorá pri manipulácii vybuchla. Tlaková vlna spôsobila spúšť. Je otázne, či sa v dome bude dať ešte bývať.

Muž chcel vymeniť propanbutánovú fľašu. O pár minút neskôr sa v dome ozval výbuch. "Zrazu strašne silná rana. Vybehol som von a z tejto budovy prach išiel," povedal sused, Ján Hanzel. Susedia najskôr netušili čo sa deje. Z domu, z ktorého sa ozval výbuchm začali utekať ľudia. 

"Po príchode bol majiteľ vonku, komunikoval, sťažoval sa na bolesti nôh," povedal veliteľ zásahu Miroslav Liška. So zranenou nohou ho previezli záchranári do nemocnice. 

Výbuch v dome poškodil takmer všetky priečky. "Vyzerá to tak, že statika bude porušená," myslí si sused. Tlaková vlna dokonca rozbila okná na aute zaparkovanom vedľa domu. Črepy boli všade navôkol. "Objekt bol skontrolovaný analyzátorom plynu, bola vypnutá elektrika, aj prívod plynu, v ovzduší neboli namerané žiadne hodnoty," tvrdí veliteľ zásahu Miroslav Liška. 

Záchranári a hasiči sa zhodli na tom, že ľudia, ktorí boli v čase výbuchu v dome mali veľké šťastie.

Pozrite si reportáž o výbuchu v herni, ku ktorému došlo len pred pár dňami. Polícia nevylúčila cudzie zavinenie: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy