Skoro jasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Hasiči zachránili psa v poslednej chvíli. Ten prišiel už o dvoch majiteľov
Zdielať na

Hasiči zachránili psa v poslednej chvíli. Ten prišiel už o dvoch majiteľov

BRATISLAVA / V útulku zvierat v Bratislave pribudol nový psík s ťažkým osudom. Aj keď ho nikto netýral a netrápil hladom, či smädom prišiel už o dvoch majiteľov. Len nedávno jeho druhý pán zahynul pri požiari ubytovne v Bratislave. On mal väčšie šťastie, keď prestával dýchať našli ho hasiči.

Šťastie v nešťastí mal 15-ročný pes. Ubytovňa, v ktorej býval so svojim pánom začala horieť. "Kolegovia z Hálkovej vytiahli psíka z horiaceho domu. Bol vlastne v bezvedomí a veľmi lapavo dýchal,"  vraví hasič Lukáš. 

Muži sa zachovali ako profesionáli a začali so záchranou. Po asi 10 minútach sa im ho podarilo oživiť. "Zabalili sme ho do deky a odviezli do Slobody zvierat," pokračuje hasič Martin. 

Po prezretí mu veterinárna lekárka podala lieky. "Museli sme vetrať, pretože bol veľmi zadymený a umyli sme ho. A potom sa postupne preberal, postavil sa na nohy, potom sa napil a konečne začal aj jesť a nabral silu," opisuje udalosti pracovník útulku, Braňo Botlík. Vek psa sa im podarilo zistiť podla čipu a veru mladík to nie je. Má 15 rokov a za svoj život stratil už druhého majiteľa.

Pes je vo veľmi dobrej zdravotnej kondícii a je pripravený na adopciu. "Znesie sa aj s inými zvieratami. Boli by sme skutočne veľmi radi, keby sa mu na sklonku života už našiel definitívne dobrý domov," vraví predsedníčka Slobody zvierať, Pavla Dugovičová. 

Pozrite si archívnu reportáž o záchrane srnky: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy