Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
V Prahe zadržali Slovákov na Karlovom moste. Hrali hazardnú hru
Zdielať na

V Prahe zadržali Slovákov na Karlovom moste. Hrali hazardnú hru

PRAHA / Štyroch takzvaných škrupinkárov zo Slovenska zadržali policajti v Prahe. Turistov okrádali priamo na Karlovom moste. Populárna hazardná hra, ktorá sa stala symbolom 90. rokov je podľa českých zákonov podvod.

Škrupinky - na prvý pohľad to vyzerá, že musíte stále vyhrávať, ale v skutočnosti na nej ľudia prehrávali aj nohavice, teda celé výplaty. Ide totiž o trik - 3 kalíšky, jedna guľôčka, jeden rýchlo mieša, druhý, tentoraz hráč, stále vyhráva, je ale v skutočnosti nastrčená volavka, má prilákať záujemcov na ľahkú výhru, ďalší členovia gangu strážia, či nejdú policajti, keď sa objavia, musia okamžite zmiznúť.

Škrupinkári z českých staníc, tržníc aj Karlovho námestia zmizli pred dobrými 20 rokmi. Až do začiatku tohtoročných prázdnin.

Polícia si vyhliadla 7-člennú skupinku, ktorá si zarábala desiatky tisíc denne na Karlovom moste. "Jednalo sa o skupinku siedmich osôb, kde štyria boli Slováci," povedal Jan Daněk, hovorca pražskej polície. Keď mali policajti dosť dôkazov, skupinu škrupinkárov pozatýkala. Šéf skupiny je vo väzbe, všetkým hrozí 8 rokov za mrežami. "Kriminalisti všetkých sedem osôb obvinili z trestného činu prevádzkovania nepoctivých hier a stávok. Za čo v prípade organizovanej skupiny hrozí až 8-ročný pobyt za mrežami," informuje kriminalista Radek Mudroch. 

To že medzi škrupinkami boli Slováci, spustilo lavínu reakcií na Facebooku. Slovenská polícia si totiž minulý týždeň urobila žarty z Čechov, jedného z nich zadržala s batohom plným drog a k nemu pripojila ilustračné záber typický pre Čechy - biele ponožky v sandáloch. Teraz to česká polícia vrátila aj s úrokmi. Do statusu napísala že chytila ​​4 škrupinkárov, ktorí pochádzajú z krajiny, ktorá Čechov od roku 2012 neporazila na majstrovstvách sveta v hokeji. Slovensko hneď kontrovalo, že Čechov čaká dôkladná bezpečnostná prehliadka budúci rok, kedy sa šampionát hrá práve na Slovensku. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy