Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Hrôzostrašný nález na cintoríne. Totožnosť ženy potvrdí až test DNA
Zdielať na

Hrôzostrašný nález na cintoríne. Totožnosť ženy potvrdí až test DNA

ĽUBOCHŇA / Polícia stále nepozná totožnosť nebohej ženy, ktorú vo štvrtok našli na cintoríne v Ľubochni. K príčine smrti sa lekár nevedel vyjadriť a nariadil pitvu. Policajti prehľadávali okolie cintorína do neskorého večera.

Ženské telo v značnom štádiu rozkladu sa malo nachádzať za jedným z náhrobných kameňov na okraji cintorína. Po oznámení hrôzostrašného nálezu policajti cintorín aj jeho okolie úplne uzavreli. S mŕtvolou až do príjazdu kriminalistického technika nehýbali, aby nezničili prípadné stopy.

Podľa stavu, v akom sa nachádzalo na mieste ležalo asi týždeň. Vedľa cintorína vedie frekventovaný chodník, je preto zarážajúce, že telo niekto neobjavil už skôr. Policajti súbežne s obhliadkou nebohej ženy prehľadávali blízky lesík. Pomáhal im pri tom aj služobný pes. "Obhliadajúci lekár sa k presnej príčine smrti na mieste nevedel vyjadriť a z uvedeného dôvodu bola nariadená pitva. Polícia na prípade intenzívne pracuje a vykonáva všetky potrebné úkony a opatrenia za účelom objasnenia udalosti," uviedol Radko Moravčík, hovorca KR PZ Žilina. Keďže existuje dôvodné podozrenie, že bol v tomto prípade spáchaný násilný trestný čin, prípad prevzal vyšetrovateľ krajského riaditeľstva policajného zboru zo Žiliny.

Miestni obyvatelia tvrdia,  že je asi päť dní nezvestná staršia dôchodkyňa, ktorá bývala neďaleko cintorína. "V nedeľu zavesila prádlo a odvtedy jej nebolo. Včera tu už boli policajti. Rozbili okno, ona doma nie je, psík bol taký dehydrovaný, tak ho zobrali," povedala obyvateľka Ľubochne, ktorá býva neďaleko . 

Po Ľubochni sa medzi ľuďmi šíria rôzne teórie. Či nájdené telo patrí nezvestnej dôchodkyni ale s istotou potvrdia alebo vylúčia až testy DNA. "Ďalšie okolnosti prípadu, ako aj právna kvalifikácia skutku, sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania," dodal Radko Moravčík.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy