Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Tragická chvíľa nepozornosti stála dvoch 7-ročných chlapcov život
Zdielať na

Tragická chvíľa nepozornosti stála dvoch 7-ročných chlapcov život

LHOTA / Česko je otrasené tragickou udalosťou, ktorá sa stala priamo na prírodnom kúpalisku Lhota v stredných Čechách. Utopili sa tu dvaja 7 roční chlapci. Potápači ich našli až po dvoch hodinách.

Mal to byť pokojný výlet počas horúceho dňa, miesto toho sa zmenil v tragédiu. Stratu dvoch mladých životov už nikto nevráti. "Najprv si videla len mamu, ako tu zúfale behá a snaží sa deti nájsť. Stála pri jazere a len na chvíľku sa otočila. A keď sa otočila naspäť, tak na vode už uvidela len kruhy," opísala situáciu svedkyňa.

Matka sa vrhla do vody, ale rovnako ako chlapci, nevie plávať. "Skočila do vody a začala sa topiť. Tak som povedala plavčíkom, že sa tam topí a či tam niekto zájde. Ale nikto nereagoval. Tak som tam skočila," povedala svedkyňa.

Počas niekoľkých minút dorazili aj hasiči , potápači a záchranári. Dobrovoľníci prečesávali okolité lesy, či chlapci len neodišli von z vody. 

​Po dlhých dvoch hodinách, ale potápači našli telá dvoch chlapcov. "Okamžite sme u nich zahájili resuscitáciu, ktorá nanešťastie, nebola úspešná," povedal Petr Svoboda, hovorca hacičov Stredočeského kraja. Matka sa zrútila.

Ľudia, ktorí tam vtedy boli tvrdia, že zlyhala záchranná organizácia miestneho prírodného kúpaliska a tiež neposlušní návštevníci, ktorí zostali vo vode, aj keď boli vyzvaní, aby ju opustili a uvoľnili miesto záchranárom. 

Príčiny obrovskej tragédie už vyšetruje polícia.

Pri vodných aktivitách by mali ľudia dávať zvýšený pozor. Najmä prírodné kúpaliská predstavujú nebezpečenstvo:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy