Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Polícia vyšetruje tragickú smrť. V jazere našli telá matky a syna
Zdielať na

Polícia vyšetruje tragickú smrť. V jazere našli telá matky a syna

ČERVENÝ KLÁŠTOR / Dedinu Červený Kláštor na Zamagurí rozrušila veľká tragédia. Ráno sa mama spolu so synom vybrali na prechádzku. Predpoludním ich nehybné telá vyťahovali z miestneho rybníka.

Nebohá pani Mária sa so svojim synom Tonkom prechádzala po dedine často. Na prechádzku sa zrejme vybrala aj v piatok ráno a išli okolo jazera. To, že sa vybrali práve tou cestou dokazujú aj kamerové zábery, ktoré starosta odovzdal polícii. Je na nich vidieť mamu so synom ako po 8 hodine ráno idú práve tým smerom. Niekoľko desiatok minút na to zazvonil na operačnom stredisku telefón. Náhodne okoloidúci muž oznámil, že vidí plávať na hladine dve nehybné telá. "Nehybné telá v rybníku spozoroval v čase okolo 9:30 okoloidúci muž, ktorý následne kontaktoval políciu na linke 158," informoval Daniel Džobanik, hovorca KR PZ Prešov. 

Na miesto prišli policajné hliadky, záchranári a aj hasiči, ale nedokážu pomôcť už ani mame a ani synovi. "V rybníku sa nachádzali dve osoby. Boli otočené tvárou ku dnu, takže jeden príslušník vošiel do vody. pritiahol jednu osobu a vytiahol ju na breh a následne to isté urobil aj s druhou. Tam telá prevzala posádka záchrannej služby," opísal zásah Peter Pazera, veliteľ zásahu HaZZ SSV. 

V dedine sa začína šepkať, o tom, že táto smrť nebola náhoda a že sa v dome, ktorý počas celého dňa strážia policajti našiel list na rozlúčku. "Okolnosti a príčina úmrtia sú predmetom vyšetrovania. Presná príčina smrti bude známa po pitve," dodal Daniel Džobanik. Nie je vylúčené ani to, že počas prechádzky sa jeden z dvojice pošmykol a ten druhý mu chcel pomôcť. "Všetci smútime a je nám to ľúto a vyjadrujeme úprimnú sústrasť celej zarmútenej rodine," povedal Štefan Džurný, starosta Červeného Kláštora. 

Žena (65) mala ešte tri deti, ktoré pracujú v zahraničí. Tie sú už na smutnej ceste domov. Starosta nám matku opísal ako ženu plnú optimizmu. K listu na rozlúčku sa vyjadrovať nechcel. "Ja si pamätám pani ako veselú, vtipnú. Poznali sme sa a stretávali sme sa," dodal starosta. 

Tragických utopení cez leto pribúda. Ľudia by si mali dávať veľký pozor:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy