Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Dvaja muži sa vlámali do domu a s nožom napadli dôchodcu
Zdielať na

Dvaja muži sa vlámali do domu a s nožom napadli dôchodcu

KRÁĽOVSKÝ CHLMEC / Do rodinného domu v Kráľovskom Chlmci (okres Trebišov), v ktorom býva otec so synom sa vlámali dvaja muži. Pod hrozbou smrti žiadali od domácich peniaze. Dôchodca im ale žiadnu hotovosť nedal a tak ho agresori surovo napadli. S nožom mu mali dorezať ruku a bezhlavo ho udierať palicou. Útoku sa nevyhol ani jeho syn.

"Brat mi tak povedali, že sa vyhrážali, že zabijú aj jedného aj druhého," vraví brat obetí útoku Attila Urban. Páchatelia sa vlámali do rodinného domu a brutálnym spôsobom napadli otca so synom. Ján (50) sa v noci zobudil na hlasný buchot.

Schmatol preto do rúk palicu a išiel sa pozrieť čo sa deje. Zrazu sa ale pred ním zjavili dvaja muži. "Počul, že vykopli dvere do kotolne a chceli aj tie druhé. Chcel ich zbiť, ale dvaja ho chytili a zobrali mu ju od neho a buchli ho do čela," pokračuje Attila. 

Priebeh útoku

Muž po silnom údere do hlavy odpadol. Páchatelia sa preto vybrali do izby za jeho 77-ročným otcom. S nožom a palicou v ruke na neho mali zaútočiť a zároveň sa mu vyhrážať, že ho zabijú, ak im nedá peniaze.

Medzitým sa 50-ročný Ján prebral a potichu ušiel z domu, aby privolal pomoc. Lupiči si po nejakom čase zrejme uvedomili, že s peniazmi neodídu a tak brali všetko, čo im prišlo pod ruky. "Zobrali mobil, prehrávač, lyžicu, všetko brali, ešte aj potraviny a tiež kľúče od všetkých zámkov," opisuje udalosti Attila. 

Spravodlivosť za rohom

Polícia dvoch mladých mužov krátko po čine zadržala a umiestnila ich do cely predbežného zaistenia. "Dvaja viackrát súdne trestaní muži vo veku 18 a 21 rokov, fyzicky napadli dve osoby vo veku 50 a 77 rokov, pričom staršiemu z poškodených mali spôsobiť ťažké zranenie," potvrdila informácie policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. 

Ján mal po útoku dve zlomené rebrá, no jeho otec bol na tom oveľa horšie. Skončil v trebišovskej nemocnici. "Operovali mu bedrový kĺb a ešte aj ruky mu zlomili," hovorí Attila. Jeho stav je po operácii stabilizovaný. "Prípad vzhľadom na závažnosť spáchaného skutku prevzal košický policajný vyšetrovateľ, ktorý mužov obvinil z obzvlášť závažného zločinu lúpeže a zločinu porušovania domovej slobody," informuje Ivanová. 

Starší z páchateľov je už vo vyšetrovacej väzbe a mladší bol eskortovaný do výkonu trestu pre inú trestnú činnosť. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom vlámaní do rodinného domu : 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy