Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Auto odstavené na lúke pohltili plamene. Chýbalo aj evidenčné číslo
Zdielať na

Auto odstavené na lúke pohltili plamene. Chýbalo aj evidenčné číslo

MAŠKOVÁ / Pri obci Mašková (okres Lučenec) horelo auto. Hasiči nevylučujú úmyselné podpálenie. Vozidlo bolo odstavené na lúke. Nemalo evidenčné čísla a VIN kód bol poškodený.

Pozrite sa, aké plamene šľahali z osobného auta. Požiar zničil celý interiér, všimli si ho obyvatelia obce, ktorí privolali hasičov. "Auto už horelo plameňom a na uhasenie sme použili vysokotlakový prúd," tvrdí veliteľ zásahu Pavel Hric. 

Podľa miestnych obyvateľov tam auto stálo približne 10 dní. "Od soboty večera som počula aj buchot, že tu niekto štartoval auto, ale my sme už spali a už od nedele rána bolo tu," spomína obyvateľka Eva. 

Policajti najskôr nevedeli, kto je majiteľom vozidla. "Na aute neboli evidenčné čísla, VIN kód bol zoškrabaný. Je to zvláštne, v tejto obci sa to ešte nestalo, že by tu takéto auto parkovalo," pokračuje miestna. 

V priebehu dňa to ale policajti objasnili. "Podarilo sa nám zistiť, komu vozidlo patrí a vrak vozidla si majiteľ prevzal," informovala policajná hovorkyňa Petra Kováčiková. 

Ako sa tam ale auto dostalo a či ho na toto nezvyčajné miesto odstavil sám majiteľ, hovorkyňa neupresnila. Požiar riešia ako priestupok proti majetku. Založil ho zrejme niekto úmyselne.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy