Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Násilník žiadal od muža peniaze a kľúče od auta, vyhrážal sa mu nožom
Zdielať na

Násilník žiadal od muža peniaze a kľúče od auta, vyhrážal sa mu nožom

NOVÉ ZÁMKY / Lúpež, porušovanie domovej slobody a neoprávnené používanie cudzieho auta. To všetko stihol v priebehu niekoľkých minút napáchať Novozámočan v Strekove. Ďaleko však nezašiel, policajti muža vypátrali a zadržali.

Štyridsaťjeden ročný Roland vykopol bránu na rodinnom dome v Strekove a napadol jeho majiteľa. Ako povedal pre TV JOJ napadnutý muž, Roland od neho žiadal 200 eur a bol úplne nepríčetný a pravdepodobne bol pod vplyvom omamných látok. K rodinnému domu prišiel podľa napadnutého muža s ďalšími mužmi.

Celé sa to udialo krátko v stredu pred ôsmou ráno, pred očami manželky a syna. Prepadnutý muž odmieta, že by Rolandovi dlžil peniaze.

Toho sprevádzal ďalší muž a tretí čakal na ulici za volantom auta, ktorým sa priviezli. Slovné vyhrážky vystriedal fyzický útok na majiteľa a na jeho auto v garáži.

"Prišli dovnútra, napadol ma, fyzicky. Strhol stierač a ním ma trafil. Potom vybral nôž, bol dosť veľký. Čepeľ mala určite minimálne 14 centimetrov, ani ma nepustil k slovu," hovorí napadnutý muž.

"Pod hrozbou násilia prikázal poškodenému priniesť peniaze alebo kľúče od auta. Ten mu z obavy a život a zdravie kľúče odovzdal," uviedla policajná hovorkyňa Božena Bruchterová

Roland sa sadol do auta a odišiel s ním, ale o 10 minút ho vrátil – aj s ďalšou vyhrážkou smerom k Attilovej rodine.

S útočníkom, ktorého zakrátko policajti zadržali priamo v dedine, strávil istý čas v rovnakom väzení. Priateľstvo však podľa Attilu neudržiavali.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy