Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Išla nadojčiť svoje dieťa a už ho nedokázala prebrať. Záchranári bábätko oživovali dve hodiny
Zdielať na

Išla nadojčiť svoje dieťa a už ho nedokázala prebrať. Záchranári bábätko oživovali dve hodiny

ŽIAR NAD HRONOM / V Žiari nad Hronom v noci zomrelo 18-mesačné dieťa. Keď ho šla jeho mama v noci skontrolovať, už nedýchalo. Rodičia volali záchranárov, no ani tí už dievčatku nepomohli.

Podľa miestnych bolo dievčatko piatym dieťaťom rodičov. Tí žijú v skromných podmienkach v miestnej osade Pod Kortínou. "Ona ho išla zobudiť, že ho ide nadojčiť a už dievčatko nereagovalo," opísal situáciu sused. "O 3:15 zavolali na tiesňovú linku, že dieťa nejaví známky života. Okamžite bola vyslaná rýchla zdravotná služba," potvrdil hovorca záchranárov Jozef Minár.

Záchranári podľa miestnych bojovali o život dievčatka dlhé desiatky minút, no pomôcť jej už nevedeli. "Zavolali záchranku, oživovali ju dobré dve hodiny, ale  nedalo sa jej pomôcť," tvrdí susedka. "Lekár na mieste začal dieťa resuscitovať, no, bohužiaľ, už sa ho nepodarilo zachrániť," dodal Minár. "V súvislosti s týmto prípadom sme začali trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," potvrdila Petra Kováčiková, hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici.

Hovorili sme aj s otcom malého dievčatka, na kameru hovoriť nechcel. Je možné, že dievčatko zomrelo na syndróm náhleho úmrtia. "Neznášajú to dobre a ani my, také už bolo fajné, už priberalo, fajn všetko a odrazu sa toto stalo," tvrdí susedka. "Presná príčina jeho úmrtia bude známa až po vykonaní súdnej pitvy," doplnila Kováčiková.

V prípade, že neviete, čo je syndróm náhleho úmrtia, pozrite si našu archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy