Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
S vyše dvomi promile posadil na motorku seba aj kamarátku. Nezvládol zákrutu a skončil v záhrade domu
Zdielať na

S vyše dvomi promile posadil na motorku seba aj kamarátku. Nezvládol zákrutu a skončil v záhrade domu

PALÁRIKOVO / Obrovský hluk zobudil v noci majiteľku domu v Palárikove. Okrem zbúraného plota a brány, našla na dvore havarovanú motorku a dvoch nariekajúcich ľudí. Ihneď volala záchranárov. Na vine nebola ostrá zákruta. Vodič sa na motorku posadil s viac ako dvomi promile alkoholu v dychu.

Bez prilby, ale zato s alkoholom v krvi, sa z tejto uličky o jednej v noci vyrútil na svojej motorke 36-ročný Štefan. "Bol to strašný rachot, potom keď som toto videla, mi došlo zle," tvrdí majiteľka domu. Nezvládol ľavotočivú zákrutu, tesne minul strom v parčíku, rozbúral bránu aj novopostavený plot a skončil vo dvore rodinného domu.

​Toto všetko absolvoval aj s 24-ročnou spolujazdkyňou, ktorá nočnú jazdu za chrbtom Štefana absolvovala taktiež bez prilby. "Chlapec stál nad kočkou, tá ležala na zemi, vykrikovala od bolesti, že ju strašne bolí chrbát, chlapec postával, vykrikoval pomoc pomoc, zavolala som na 112," dodáva majiteľka.

Neartikulovaný slovný prejav motorkára a spomalené pohyby nesúviseli so zranením. Podľa predbežných lekárskych záznamov mal mať len niekoľko odrenín. "Mal rozbité čelo, najprv nechcel ísť do nemocnice," hovorí majiteľka. "Vodič sa podrobil dychovej skúške, ktorej výsledok bol 2,35 promile alkoholu," potvrdila Božena Bruchterová, hovorkyňa KR PZ v Nitre.

Po ošetrení skončil v cele policajného zaistenia. Jeho spolujazdkyňa utrpela vážnejšie zranenia, je hospitalizovaná na traumatológii v novozámockej nemocnici. "Motocyklistovi bolo vznesené obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," doplnila Bruchterová.

Najmä počas teplých mesiacov sú nehody motoriek takmer na dennom poriadku. Nie každá sa ale končí šťastne:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy