Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Vodič zachytil cyklistu, no nezastavil. Mladíkovi zadržali vodičský preukaz
Zdielať na

Vodič zachytil cyklistu, no nezastavil. Mladíkovi zadržali vodičský preukaz

ŽILINA / Ešte v utorok, 24. júla došlo pri obci Stráža k dopravnej nehode, pri ktorej vodič osobného auta zachytil cyklistu na ceste smerom od obce. Následne z miesta nehody ušiel bez toho, aby čo i len zastavil.

Tridsaťpäťročný cyklista z Popradu neutrpel vážne zranenia, no po nehode sa ocitol na zemi a vodič mu ani neprišiel pomôcť. Počas objasňovania nehody polícia 24-ročnému vodičovi zadržala vodičský preukaz. U cyklistu vykonali policajti dychovú skúšku, ktorá mala negatívny výsledok. Škodu vyčíslili na približne 1000 eur. 

Doterajšie vyšetrovanie ukázalo, že 24-ročný vodič z okresu Žilina v smere od obce Stráža zachytil autom cyklistu, ktorý šiel v tom istom smere. Po dopravnej nehode mladý vodič nezastavil a z miesta nehody ušiel. Policajti vozidlo vypátrali v obci Belá. 

Ďalšie okolnosti príčiny aj miera zavinenia dopravnej nehody sú predmetom ďalšieho objasňovania. O tom, že k stretu došlo niet pochýb, na mieste kolízie zostal plast so spätného zrkadla a policajti aj vďaka kamerovému záznamu poznali evidenčné číslo auta.

Priebeh dopravnej nehody nakrútil vodič na kameru v aute a záznam poskytol polícii. 

Polícia na sociálnej sieti zverejnila aj desivé video z nehody. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy