Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Dôvody, prečo je dobré sa pred cestou do zahraničia poistiť
Zdielať na

Dôvody, prečo je dobré sa pred cestou do zahraničia poistiť

BRATISLAVA / Pred cestou do zahraničia by ste sa mali vždy poistiť. Vyhnete sa tak problémom, ktoré súvisia s vašim zdravotným stavom. Príkladom je aj rodina Richarda, ktorý sa vážne zranil v Španielsku. Jeho zdravotný stav si vyžaduje špeciálny prevoz, na ktorý rodina nemá peniaze.

Ušetrených pár eur, ktoré ste chceli ušetriť na poistnom, vám v prípade poistnej udalosti dokáže zvýšiť náklady až 1000 násobne. Z príjemných spomienok na dovolenku v zahraničí, môžu byť dlhé bezsenné noci. Pritom aj tá najvzdialenejšia dovolenka vás väčšinou stojí pri základnom poistení, v podstate na deň len pár centov. "Cena cestovného poistenia sa pohybuje rádovo v desiatkách eur, nedá sa to však porovnať s nákladmi, ktoré zaplatíte za ošetrenie v zahraničí. V prípade, že dôjde k vážnejším zdravotným komplikáciám v zahraničí, tieto sumy sa pohybujú rádovo až v desiatkach tisíc eur," povedal Ivan Bobošík hovorca poisťovne. 

Veľké problémy s nepoistením prežíva tieto dni slovenská rodina, ktorá sa vybrala na dovolenku do Španielska. Dvadsaťšesťročný otec dvoch detí skončil po nešťastnom skoku do bazéna s vážne zranenou chrbticou a miechou. Po prvotnej operácii potrebuje previesť do nemocnice mimo Španielska. Prevoz by stál okolo 20000 libier. Rodina je zúfalá, zorganizovala zbierku a predáva rýchlo časť majetku, aby mohli Richarda previesť. Každá hodina je pre nich dôležitá. "Ak máte uzavreté kvalitné cestovné poistenie, prepláca to recepty, lieky, ošetrenie u lekára, prevoz na Slovensko a ďalšie veci," pokračoval Bobošík. 

Ak ste sa len zabudli poistiť a spomeniete si na to až na mieste, vždy sa dá poistiť od toho dňa aj cez internet. Alebo za pomoci info liniek, ktoré majú poisťovne.Taktiež môžete požiadať niekoho z rodiny o vybavenie poistky na Slovensku. Cestovať do zahraničia bez poistenia sa naozaj nevypláca.

Pozrite si štúdio rozhovor o postení a klimatických zmenách:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy