Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Agresívny útok v centre Žiliny. Mladík skončil v nemocnici s krvácaním do mozgu
Zdielať na

Agresívny útok v centre Žiliny. Mladík skončil v nemocnici s krvácaním do mozgu

ŽILINA / Partia kamarátov chcela v Žiline osláviť meniny jedného z nich. Pri návrate z podniku na nich mala zaútočiť väčšia skupina mužov. Napadnutí tvrdia, že dôvodom mal byť ich rómsky pôvod. Jeden z napadnutých leží v kritickom stave v nemocnici a muž, ktorý sa ich zastal utrpel tiež zranenia.

Spolu s Lukášom zo Žiliny čelia obvineniu aj ďalší dvaja mladíci, Peter a Tadeáš. Lukáš sa v utorok postavil pred sudkyňu. "Vyšetrovateľka Okresného riaditeľstva policajného zboru v Žiline obvinila troch mužov vo veku 21, 22 a 23 rokov zo zločinu ublíženia na zdraví a prečinu výtržníctva v spolupáchateľstve," informoval Radko Moravčík, hovorca KR PZ Žilina. 

Chlapci, ktorí prežili bitku povedali, že sa stále nevedia spamätať z toho, čo sa stalo. Podľa ich slov nechceli nič iné, len v pokoji osláviť meniny a zároveň aj narodeniny dobrého kamaráta Dana. Rozhodli sa pre krčmu v centre mesta, avšak prišli akurát v čase, keď už bola záverečná. "Dali sme si tam po poháriku, po pive, ale majiteľ už zatváral bar. Preto sme ho poprosili, či nám nedá do téglika, že dopijeme vonku," povedal jeden z napadnutých chlapcov. 

Nečakaný incident prišiel, keď už boli na ceste domov. "Napadli nás a kričali, že cigáni, zabijeme vás. Rozutekali sme sa a Daniela chytili," povedal ďalší z napadnutých. "Chceli sme ísť za ním, ale mne hodili kameň do oka a ďalšiemu zranili rebrá a začali ho biť na zemi," povedal prvý z napadnutých. "Môj chlapec mal tú smolu, že zakopol alebo neviem, či ho potkli. Ale vrhlo sa na neho viacero chalanov a začali ho kopať hlava-nehlava," dodal otec napadnutého Daniela. 

Po brutálnom útoku leží Daniel v žilinskej nemocnici. "Pacienta sme prijali v kritickom stave s krvácaním do mozgu a musel byť okamžite hospitalizovaný. Momentálne je jeho stav stabilizovaný," uviedla Lenka Zateková, hovorkyňa FNsP Žilina.

"Vidíte, ako dopadol. A to sa ešte modlím, aby prežil," povedal otec napadnutého chlapca. Napadnutí chlapci tiež povedali, že jeden muž ich kamaráta Dana bránil doslova vlastným telom. "Ten chalan, čo nás pozval na pohárik, ho chránil," uviedol jeden z napadnutých. "Tento muž je hospitalizovaný na oddelení úrazovej chirurgie s otvorenou zlomeninou členka," opísala stav hovorkyňa FNsP Žilina.

Podľa informácií TV JOJ, Lukáš, ktorého v utorok predviedli pred súd, už mal problémy so zákonom, a to práve pre bitku. "Sudkyňa vyhovela návrhu prokuratúry a rozhodla o preventívnej väzbe obvineného, aby bolo zamedzené v prípadnom pokračovaní v trestnom konaní," povedal obhajca, Dušan Chlapík. V stredu by mala sudkyňa rozhodovať aj o tom, či pôjdu ďalší dvaja mladíci do väzby. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy