Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
V zákrute vošiel do protismeru, vyletel z cesty do priekopy a s autom sa viac razy prevrátil
Zdielať na

V zákrute vošiel do protismeru, vyletel z cesty do priekopy a s autom sa viac razy prevrátil

BOĽKOVCE / Niekoľko razy sa prevrátilo auto s trojčlennou posádkou pri Boľkovskej osade v okrese Lučenec. V aute sa so starými rodičmi viezla malá škôlkárka. Všetkých museli vyslobodzovať hasiči.

Pravdepodobne zdravotné problémy sa podpísali pod včerajšiu dopravnú nehodu staršieho vodiča. V aute s ním sedela okrem neho sedela aj jeho manželka a ich iba 3-ročná vnučka. Posádka to mala do cieľa už iba necelé 4 kilometre, keď podľa nášho zdroja začali vodičovi tŕpnuť ruky. "Vodič v zákrute s nezistených príčin prešiel s vozidlom do protismeru a následne do priekopy, kde sa s vozidlom niekoľkokrát prevrátil," potvrdila Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici.

Auto po viac ako 30-tich metroch zastavil náraz do stromu, skončilo v malom potoku. Z cesty ho pre veľkú trávu takmer nebolo vidieť. Zásah hasičov bol nevyhnutný, dvere boli totiž poškodené, nikto bez ich pomoci nevedel vystúpiť. "Keďže sa v aute nachádzalo maloleté dieťa, to bolo prvé vybrané z vozidla cez rozbité okno dverí," opísal zásah Stanislav Halgaš, veliteľ zásahu HaZZ v Lučenci.

Dievčatko našťastie sedelo v autosedačke. Okrem tržnej rany na čele malo odreniny a pomliaždeniny. Iné zranenia mu nezistili. Bolo ale v šoku. Hasiči potom vyslobodili jej starú mamu a tiež odovzdali záchranárom. Obidve ich odviezli do nemocnice, hasiči pokračovali vo vyslobodzovaní vodiča. "Nedali sa otvoriť dvere vozidla, tak sme ho museli vyberať cez zadné dvere," potvrdil Halgaš.

Hasiči mali k posádke naozaj veľmi sťažený prístup. Po úsilí všetkých hasičov v spolupráci so záchranármi sa ho nakoniec podarilo vyložiť na board a odniesť do sanitky. On ani jeho manželka nemajú vážne zranenia. "Trojročné dieťa, ktoré bolo pripútané v autosedačke, utrpelo tiež iba ľahké zranenia," potvrdila  Faltániová. Lekári teraz budú zisťovať, prečo vodičovi prišlo počas jazdy nevoľno. Podľa nášho zdroja ale má dlhodobejšie zdravotné problémy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy