Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Kolaps hlavného ťahu do Bratislavy. Vodičov potrápia dopravné obmedzenia aj naďalej
Zdielať na

Kolaps hlavného ťahu do Bratislavy. Vodičov potrápia dopravné obmedzenia aj naďalej

BRATISLAVA / Jeden z hlavných ťahov do Bratislavy skolaboval. Šoféri si v utorok popoludní medzi hlavným mestom a Ivankou pri Dunaji postáli v dvojhodinových kolónach. Rovnako to ale bude aj nasledujúce dni.

Práce na ceste D4 a na R7 sú už v plnom prúde, no s nimi sú spojené aj určité dopravné obmedzenia. Tie sa týkajú Seneckej cesty, ktorá je jedným z hlavných uzlov. Po úseku prejdu dennodenne tisícky áut a šoféri sa dostanú napríklad do Ivanky pri Dunaji, Chorvátskeho Grobu, Bernolákova, alebo až do Senca. Podľa miestnych obyvateľov za dlhé kolóny môže práce na D4 a R7. 

"Aby sa obmedzili v čase špičky to znamená, v raňajších a poobedných špičkách, aby sa obmedzili prejazdy týchto nákladných vozidiel. V podstate tie zápchy evidentne končia pri stavebničnej križovatke," povedal Michal Zeman z občianskeho združenia Ivanka pri Dunaji. Ťahu nepomáha ani to, že je už niekoľko týždňov čiastočne uzavretá Čierna Voda. Tá bude čoskoro opäť prejazdná, čo určite pomôže práve Seneckej ceste. No stále treba rátať s prácami na cestách, na Račianskej ulici a vo Vajnoroch.

"Plánovaná rekonštrukcia cesty Chorátsky Grob - Čierna voda, bude ukončená o mesiac skôr a rátame teda, že už budúci týždeň bude cesta sprejazdnená v obidvoch pruhoch," vyjadrila sa Veronika Beňadiková z BSK. 

!Tretím dôvodom sú nedisciplinovaní vodiči, ktorí si všetko všade obzerajú a zbytočne brzdia premávku aj keď nemusia. A rovnako tomu nepomôže ani fakt, že sa všetko stavia a rekonštruuje v rovnaký termín. Pomohlo by, ak by ľudia tieto mesiace chodili viac vlakom či autobusom," zhodnotil dopravný konzultant Maroš Palesch. 

Pozrite si archívnu reportáž o skolabovanej doprave pre zlé počasie:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy