Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Nahý sprejer zanechal na stene kultúrneho strediska vulgárny odkaz
Zdielať na

Nahý sprejer zanechal na stene kultúrneho strediska vulgárny odkaz

SNINA / Obyvatelia Sniny boli svedkami poriadne riskantného konania. Po streche budovy mestského kultúrneho strediska videli behať obnaženého muža, ktorý sa v jednom momente zo strechy naklonil, aby budovu zvonku popísal. Sprejer po sebe nechal postavičku chlapca so vztýčeným prostredníkom.

Mladý muž nakreslil sprejom na múr postavičku chlapca so vztýčeným prostredníkom. Nákres sa objavil na budove Mestského kultúrneho strediska v Snine. Jeho výtvarné dielo bolo špeciálne aj čímsi iným. Ľudia na námestí videli, že po streche budovy chodí neznámy muž. Podľa slov svedkov mal byť navyše obnažený. "Žena, ktorá zaregistrovala, že niekto chodí po streche, o tejto skutočnosti upovedomila riaditeľa Mestského kultúrneho a osvetového strediska," uviedla Eva Mihaliková, hovorkyňa mesta Snina. Riaditeľ následne po upozornení upovedomil políciu.

Na budove sa nachádza rebrík a po ňom sa páchateľ podľa výpovedí svedkov už so zakrvavenými rukami dostal na strechu. Riskoval a zo strechy sa dokonca naklonil, aby budovu popísal. "Rebrík na budove je zabezpečený ostatným drôtom. Páchateľ aj napriek tomu, že si poranil ruky, vyšiel na tento rebrík," opísala udalosti Eva Mihaliková. "Na jednej časti muž nakreslil postavičku chlapca so vztýčeným prostredníkom a nečitateľný text. Na druhej časti budovy červeným sprejom nakreslil obrátene písmeno „S“," dodala Jana Ligdayová, hovorkyňa KR PZ Prešov.

Policajti muža obvinili z trestného činu poškodzovania cudzej veci. Obmedzili mu osobnú slobodu a umiestnili ho do cely policajného zaistenia. Podľa ich zistení má byť sprejerom 22-ročný Sninčan. Pre mnohých nevysvetliteľné a navyše riskantné konanie ho môže dostať v prípade dokázania viny na jeden rok za mreže. "Škody, ktoré páchateľ spôsobil, zatiaľ nie sú vyčíslené," dodala ková, hovorkyňa mesta Snina.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy