Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Vyhrali ste na internete dovolenku? Nenechajte sa oklamať, vystríha polícia
Zdielať na

Vyhrali ste na internete dovolenku? Nenechajte sa oklamať, vystríha polícia

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Vízia lacnej dovolenky láka počas slnečných dní mnohých. Polícia preto varuje najmä na klamlivé obsahy na sociálnych sietiach, prosredníctvom ktorých sa snažia podvodníci vylákať od dôverčivých ľudí peniaze.

Polícia varuje pred podvodníkmi. Hoci lacné a dokonca výherné dovolenky znejú lákavo, netreba sa nechať oklamať. Ako povedala polícia prostredníctvom sociálnych sietí:"Nikto vám dnes nedá nič zadarmo."

Na základe správ od viacerých oklamaných, zakladatelia stránok pýtajú peniaze ako poplatok za prevzatie výhry - dovolenky zadarmo. Avšak nejedná sa o reálnu výhru. Na požiadavku je lepšie nereagovať a hlavne nešíriť podobné sránky medzi priateľov a známych. 

Polícia konkrétne varuje pred stránkou CESTUJEME PO SVETE, ktorá má už viac ako 24 000 fanúšikov, na ktorú už bolo podaných viacero sťažností. Avšak momentálne je jej obsah nedostupný. Podobné stránky ale vznikajú každý deň pod rôznymi názvami.

​Samozrejme, že nie všetky súťaže a stránky sa snažia svojich fanúšikov oklamať, ale treba si dávať veľký pozor. Ak sa človek aj napriek nebezpečenstvu rozhodne súťažiť, tak je lepšie sa držať známych značiek. Konkrétne na Facebooku majú skutočné spoločnosti pri svojom názve modrú alebo šedú fajku.

Podvodníci chodia aj osobne po domoch a vyhľadávajú najmä starých ľudí. Nie každý im ale skočí na klamstvo. Pozrite si nasledujúcu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy