Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Cestný pirát išiel na diaľnici D2 viac ako 200 kilometrov za hodinu, dostal vysokú pokutu
Zdielať na

Cestný pirát išiel na diaľnici D2 viac ako 200 kilometrov za hodinu, dostal vysokú pokutu

BRATISLAVA / Počas pokojného víkendu na diaľnici D2 prekvapil policajtov jeden vodič. Do hlavného mesta sa rútil rýchlosťou viac ako 200 kilometrov za hodinu. Podobných prípadov hazardovania so životom odhalia policajti počas roka niekoľko.

Polícia zverejnila autentické video, ktoré nakrútili diaľniční policajti z Malaciek. Na piatom kilometri diaľnice D2 v smere do hlavného mesta si všimli čierne audi. Nebolo to pre jeho české evidenčné číslo. Do pozornosti sa dostal pre neprimeranú rýchlosť – 203 kilometrov za hodinu.

"Nezodpovednému 35-ročnému vodičovi z okresu Komárno, ktorý prekročil najvyššiu dovolenú rýchlosť, bola uložená bloková pokuta vo výške 650,-€," uviedla policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Vodič pokutu na mieste v hotovosti zaplatil, čo mu umožnilo pokračovať v jazde.

​Polícia dnes vyzvala vodičov, aby boli opatrní a jazdili zodpovedne. Divokou jazdou totiž ohrozujú nie len svoj život, ale životy nevinných ľudí.

"Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave opätovne apeluje na vodičov, aby aj napriek dobrým vlastnostiam motorových vozidiel s vysokým výkonom motora rešpektovali pravidlá cestnej premávky a rýchlosť jazdy za každých okolností prispôsobili predpísanej rýchlosti," dodala Miháliková.

V minulom roku maximalnu 110-tku ignoroval vodič luxusného auta. Na diaľnici medzi Bratislavou a Trnavou uháňal takmer dvojnásobnou rýchlosťou. Štyridsaťsedemročný vodič pritom nevyskúšal auto len na krátkom úseku. Predpisy porušoval niekoľko kilometrov. Stálo ho to 800 eur.

Ďalší z minuloročných hazardérov riskoval na motorke. Za chrbtom mu pritom sedel jeho 12 ročný syn. Po rýchlostnej ceste pri Tornali letel rýchlosťou 250 kilometrov za hodinu. Aj tu bol účet za túto nezodpovednú jazdu 800 eur.

Ďalšieho nezodpovedného vodiča policajti natočili pri Trenčíne. Dvadsaťpäťročný mladík v športovom audi sa po diaľnici rútil takmer 220-tkou. Po zastavení sa ukázalo, že má prázdnu peňaženku a nemá z čoho zaplatiť 800 eurovú pokutu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy