Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Vodič dodávky zrazil 53-ročného chodca a utiekol. Ten s ťažkými zraneniami leží v nemocnici
Zdielať na

Vodič dodávky zrazil 53-ročného chodca a utiekol. Ten s ťažkými zraneniami leží v nemocnici

RADNOVCE / S ťažkými zraneniami leží v rimavskosobotskej nemocnici 53-ročný chodec. V obci Radnovce (okres Rimavská Sobota) do neho narazil mladý vodič dodávky. Zranený muž sa od neho pomoci nedočkal. Po jeho aute dokonca pátrali policajti.

Zrazil človeka, no prvú pomoc mu neposkytol. Vodič dodávky totiž po nehode nezastal a z miesta odišiel. Chodec krátko pred nárazom vyšiel z brány svojho domu a pobral sa krajom cesty smerom do dediny. V obci nemajú chodníky, muž podľa všetkého kráčal po zlej strane. "Bežali sme sa pozrieť čo sa deje, on už ležal v priekope," vraví sused zraneného muža. 

Stratil vedomie

Chodec bol podľa ich slov pri vedomí. Vedel čo sa stalo, dokonca povedal aj zopár informácií o vozidle. "Áno, povedal, že zrazilo ho auto. Bol pri vedomí. Policajti tu boli, aj im povedal aké auto. Potom mu prišlo zle a stratil vedomie," opisuje rýchle udalosti po nehode sused. 

Kým zraneného Roberta ratovali záchranári, všetci policajti už mali informáciu, že sa hľadá dodávka striebornej farby. "Krátko po nehode sa vodiča podarilo vypátrať," uviedla policajná hovorkyňa Mária Faltániová. 

Všímavý nehodovkár 

Vďaka pozornému nehodovkárovi, ktorý smeroval na miesto nehody. Ten sa totiž cestou míňal s autom, ktoré zodpovedalo popisu. Vodiča preto zastavil. Ten podľa zdroja TV JOJ najskôr tvrdil, že spomínanou dedinou ani neprechádzal, nakoniec ho ale usvedčili zábery z obecných kamier, ako aj rozbité spätné zrkadlo. Potom vraj tvrdil, že to, že zrazil človeka, si nevšimol.

"Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví v súbehu s prečinom neposkytnutia prvej pomoci," dodala Faltániová. Dopravnú nehodu ešte len vyšetrujú a preto 26-ročného muža zatiaľ neobvinili. Chodec leží s vážnymi zraneniami v rimavskosobotskej nemocnici. Má zlomené rebro a tržné poranenia sleziny.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy