Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Nešťastie pri rekonštrukcii domu. Zasahovať museli všetky záchranné zložky
Zdielať na

Nešťastie pri rekonštrukcii domu. Zasahovať museli všetky záchranné zložky

KARNÁ / Všetky záchranné zložky museli zasahovať v Karnej v humenskom okrese. Pri rekonštrukcii staršieho rodinného domu dvoch mužov privalil oporný pilier. S ťažkými zraneniami skončili v nemocnici.

Nešťastie sa stalo v sobotu popoludní v obci Karná. Zasahovať museli všetky záchranné zložky. "Oni len niečo odkopávali a asi to odkopali veľmi, a oporný stĺp pri schodoch sa potom zrútil," opísala incident susedka Daniela.  "V čase nášho príjazdu na miesto udalosti sa na mieste nachádzali dve zranené osoby, ktorým bola za pomoci RZP poskytnutá prvá pomoc," uviedol veliteľ zásahu Hasičského zboru Humenné. 

"Záchranárov sme vyslali k dvom zraneným mužom, na ktorých údajne spadol múr. Obaja boli so stredne ťažkými až ťažkými zraneniami prevezení do nemocníc vo Vranove nad Topľou a do Humenného," pokračovala hovorkyňa  Operačného strediska Záchrannej služby Alena Krčová.  Pre záchranné zložky sa začala niekoľkohodinová náročná práca. Hrozilo, že sa zrútia ďalšie časti. Na pomoc prišla aj záchranná brigáda s ťažkou technikou."Momentálne sa bude na dome prevádzať zabezpečenie strechy, a to podložením niekoľkými hranolmi, aby nedošlo k zrúteniu," pokračoval veliteľ zásahu. 

Majiteľ domu okolnosti na kameru komentovať nechcel, no so slzami v očiach nám povedal, že zo sutín ratoval svojich dvoch švagrov. Otec štyroch detí starší dom opravoval svojpomocne a praje si iba to, aby jeho blízki mali čo najmenšie následky. "Polícia v tomto prípade začala trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví. Okolnosti, za akých došlo k zrúteniu a následnému zraneniu osôb sú predmetom ďalšieho vyšetrovania," priblížil hovorca polície v Prešove Daniel Džobanik. 

Pozrite si archívnu reportáž o žene, ktorá náhle zomrela ráno vo svojom dome: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy