Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Opitého za volantom vystriedal spolujazdec. Tiež opitý
Zdielať na

Opitého za volantom vystriedal spolujazdec. Tiež opitý

BARDEJOV / V rukách bardejovských policajtov skončil ďalší opitý vodič. Vlastne dvaja. Pri policajnej kontrole nafúkal nielen vodič ale aj jeho spolujazdec, ktorý ho potom za volantom vystriedal. Obaja už poznajú svoje tresty. Jeden z nich zatiaľ nie je právoplatný.

Po dychovej skúške muž skončil v policajnej cele. 28-ročný Jozef z Bardejova sedel dopoludnia za volantom s takmer dve a pol promile. "Lustráciou informačných systémov bolo zistené, že Jozef mal už uložený zákaz vedenia motorového vozidla po dobu 12 mesiacov, pričom táto doba ešte neuplynula," uviedol policajný hovorca Daniel Džobanik. Po tom, ako bol vodič obmedzený na osobnej slobode, si za volant sadol jeden zo spolujazdcov. 

Rovnako starý 28-ročný Matúš sa rozhodol autom pokračovať ďalej. Ani on sa však policajtom akosi nepozdával. Po krátkom čase zastavili aj jeho. A aj on nafúkal. "Aj tento vodič bol lustrovaný a bolo zistené, že má súdom uložený trest zákaz viezť motorové vozidlá všetkých druhov po dobu 75 mesiacov," dodal Džobanik s tým, že táto doba tiež ešte neuplynula. 

Padli už rozsudky

Obaja skončili pred súdom v superrýchlom konaní. Kým prvý vodič skončil s podmienkou 12 mesiacov na dva roky a trojročným zákazom šoférovať. Toho druhého poslal sudca rovno za mreže. "Sudca Okresného súdu Bardejov rozhodol dnes trestným rozkazom a obvinenému uložil úhrnný trest odňatia slobody v trvaní 15 mesiacov so zaradením obvineného na jeho výkon do ústavu s minimálnym stupňom stráženia," informovala hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji, Ivana Petrufová. 

Súd mu taktiež udelil doživotný zákaz viesť akékoľvek motorové vozidlá. Rozhodnutie zatiaľ nie je právoplatné.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy