Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Váh vyplavil telo študentky, po ktorej už štvrtý deň pátrali
Zdielať na

Váh vyplavil telo študentky, po ktorej už štvrtý deň pátrali

PÚCHOV / Sedemnásťročná Mária z Považskej Bystrice chcela v nedeľu s kamarátkou preplávať v Púchove rieku Váh. Vo vode začala mať problémy a napriek pomoci kamarátky sa stratila pod hladinou. Majku hľadali hasiči, policajti aj rodina či priatelia. Vo štvrtok ráno študentku našli.

Po štyroch dňoch pátrania vyplavila rieka Váh telo nezvestnej študentky. "Vo štvrtok v doobedňajších hodinách bola v rieke Váh nájdená utopená 17-ročná Mária, ktorá bola nezvestná od 8. júla," povedal policajný hovorca v Trenčíne Pavol Kudlička. 

Policajtov a hasičov privolali na hrádzu jej zamestnanci. "Telo utopenej plávalo na hladine, pomocou gumového člnu sme ho vytiahli na breh," povedal veliteľ zásahu hasičov Tibor Zuzik. 

Sedemnásťročná Mária sa vracala v nedeľu z festivalu, vystúpila z vlaku v Púchove, kde sa ešte zabávala s partiou. Popoludní sa dievčatá chceli osviežiť v rieke, zrejme si neuvedomili, že aj napriek pokojnej hladine sú vo Váhu veľmi zradné silné prúdy. "Plávanie vôbec v prírodných podmienkach, kde nie je záchranná služba, je veľmi nebezpečné," uviedol hasič z Trenčína Pavol Rapana. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy