Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Vozidlo americkej armády zdemolovalo auto so štvorčlennou posádkou neďaleko Starej Ľubovne
Zdielať na

Vozidlo americkej armády zdemolovalo auto so štvorčlennou posádkou neďaleko Starej Ľubovne

STARÁ ĽUBOVŇA / Americký vodič vojenského vozidla spôsobil na Plavnickom kopci nepríjemnú nehodu. Podľa policajnej správy nedával za volantom pozor. Proti americkému kolosu nemalo osobné auto príliš veľa možností. Náves vojenského nákladiaka mu na jednej strane škaredo zdemoloval plechy.

Polícia riešila kurióznu nehoda na kopci v okrese Stará Ľubovňa. Pri presune menšieho vojenského konvoja sa na jednom z vozidiel dostal vojenský náves v zákrute do protismeru tak nešťastne, že poškodil oprotiidúce auto, v ktorom sa viezli štyria ľudia. Tí nevychádzali z údivu, keď po náraze vystúpili a videli, čo do nich vrazilo a kto bol účastníkom nehody. 

Na vine bol aj podľa policajnej správy 24-ročný vodič amerického vojenského vozidla, ktorý sa dostatočne nevenoval riadeniu. "On návesom do nás narazil, ho odhodilo, asi ho šmyklo a dostal sa až na druhú stranu," vraví vodič auta. Podľa informácií TV JOJ na mieste nehody Američania všetko komplikovali.

Údajne sa vyhovárali na medzinárodné dohody a vinník dokonca podľa zdroja z policajného prostredia ani nezaplatil pokutu. Po zdokumentovaní nehody údajne bez ospravedlnenia odišli. "Ešte teraz sa z toho neviem spamätať čo sa nám stalo, však nás mohli zabiť," povedala spolujazdkyňa Iveta. Ministerstvo obrany potvrdilo, že išlo o ohlásený cestný presun do Poľskej republiky.

Pozrite si archívnu reportáž o inej nehode konvoja: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy