Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Osadníci obyvateľov Krompách ohrozujú kameňmi a rabujú v záhradkách
Zdielať na

Osadníci obyvateľov Krompách ohrozujú kameňmi a rabujú v záhradkách

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Obyvatelia krompašskej ulice sa boja letných prázdnin. Dôvodom sú problematickí susedia z neďalekej osady. Doslova ich terorizujú. Kameňmi ohrozujú postihnutého muža aj psa.

Obyvatelia jednej ulice v Krompachoch tvrdia, že sa im tu žilo veľmi dobre. Až kým sa im pred niekoľkými rokmi neprisťahovali susedia do neďalekej osady. Odvtedy sa boja o svoj život, zdravie a majetok.

"Mamka nebohá chovala kačky, kury, husi. Za socializmu nezmizlo nič. Než prišli títo tu, tak hovorím, koniec," hovorí pre TV JOJ jeden z obyvateľov Krompách Štefan Džadžan.

Problém tu trvá už dlhé roky. Cez školský rok majú obyvatelia pokoj. No počas dvojmesačných prázdnin sa situácia radikálne mení. "V škole dostávali jesť, normálne desiaty zadarmo. Teraz nedostávajú nič, deti vyženú vonku," vysvetľuje Štefan Džadžan.

Nájazdy a útoky

Krompašanov potom čakajú nájazdy na ich záhradky. Páchateľov nezastaví ani ohradený pozemok pletivom. Buď ho prelezú, alebo si vytvoria diery. No začali aj s útokmi

"Kamene hádžu, porozbíjali mi všetky okná. Ja som ich vymenil a znova mi porozbíjali. Tak som ich zadebnil. Kamene hádžu aj po psovi. Konáre polámali," hovorí Štefan Džadžan, ktorý žije so svojím ťažko postihnutým bratom. Ten si ani nemôže oddýchnuť na balkóne. Neraz sa stal živým terčom. Štefan dodáva, že keby nemal postihnutého brata, do 24 by sa z Krompachov odsťahoval. 

Ako hovorí ďalšia obyvateľka, každý deň volá policajtov - nielen mestských ale aj štátnych. Na tých 10 minút, kým prídu muži zákona, je pokoj. Potom je to podľa nej opäť to isté.

Obyvatelia domov páchateľov poznajú. Tí pochádzajú z osady ktorá sa od nich nachádza iba necelých 100 metrov. "Tieto problémy vlastne pretrvávajú už niekoľko rokov. Snažíme sa to riešiť mestskou políciou, je tam zvýšený dohľad," uviedol viceprimátor mesta Krompachy Ladislav Barbuš.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy