Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Muž brutálne napadol svojho psa. Teraz čelí obvineniu
Zdielať na

Muž brutálne napadol svojho psa. Teraz čelí obvineniu

DLHÉ POLE / Alkohol robí divy nielen za volantom auta. Muž z obce Dlhé Pole neďaleko Žiliny mal práve pod vplyvom alkoholu ubiť svojho psa lopatou. Kríženec bígla a labradora utrpel vážne zranenia v oblasti hlavy. Jozefa(41) polícia v stredu už obvinila.

Žilinským policajtom sa aj vďaka občanom podarilo odhaliť podozrivého muža. Štyridsaťjedenročný Jozef chcel pod vplyvom alkoholu na smrť ubiť svojho psa. K incidentu došlo ešte v nedeľu v obci Dlhé Pole pri Žiline. Zbraň, ktorú mal pri tom použiť, by vraj mala byť lopata. "Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Žilina-okolie obvinil 41 ročného Jozefa z trestného činu týrania zvierat v štádiu pokusu," uviedla Polícia SR.  

Dakyho vzala z domu na vôdzke Zuzana, Vierina dcéra. Na psíka mal útočiť muž s ktorým žije. Psík sa voči útoku nedokázal brániť. Jozefova priateľka priznala, že ho Jozef bil, čím to už nepovedala. Podľa stránky občianskeho združenia OZ U Psej matere - Ranč Korňa, útoku zabránil mladík, ktorý si celý incident všimol a následne privolal políciu aj starostku obce. "Psík krvácal z viacerých miest boli sme u veterinára ktorý urobil ešte večer prehliadku," povedala Miriam Murčová OZ Korňa. Podľa veterinára ale aj majiteľky OZ má psík veľké šance na prežitie. Na jedno očko už ale vidieť nebude. 

Obvinený Jozef mal podľa informácii polície najmenej jedenkrát udrieť do oblasti hlavy psa, kríženca bígla a labradora. "Pes utrpel zranenia s predbežnou dobou liečby 4 týždne. Obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia až na dva roky. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania," dodala Polícia SR na svojej facebookovej stránke.  

Dakyho čakajú skutočne náročné dni, z vážnych zranení sa bude liečiť týždne a prognózy sú zatiaľ neisté. Náklady na jeho liečbu tiež nebudú malé. 

Pozrite si archívnu reportáž o možnom obmedzení psíkov: 


Súvisiace články

Najčítanejšie správy