Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Mužov obvinených pre športovú korupciu prepustili
Zdielať na

Mužov obvinených pre športovú korupciu prepustili

BANSKÁ BYSTRICA / Mužov, ktorých NAKA zadržala na futbalovom semináre a obvinila zo športovej korupcie, prepustili. Stíhať ich tak budú na slobode. Išlo o futbalových rozhodcov, asistentov a šéfov futbalových klubov.

"Môžeme uviesť, že v súvislosti so včerajšou policajnou akciou Národnej protikorupčnej jednotky NAKA boli dnes ráno, so súhlasom prokurátora Generálnej prokuratúry, všetky zadržané osoby prepustené na slobodu," potvrdil informácie hovorca policajného zboru Martin Wäldl. 

To znamená, že žiadny návrh na vzatie do väzby v tejto súvislosti nateraz nehrozí. "Vzhľadom na v súčasnosti naďalej vykonávané úkony trestného konania, nie je možné poskytnúť k veci žiadne bližšie informácie," dodal Wäldl. Kšeftovanie vo futbale muselo vysvetľovať 14 hlavných rozhodcov, asistenti rozhodcov, ale aj 8 šéfov futbalových klubov.

Do auly zdravotníckej univerzity vtrhlo asi 70 policajtov. Tým dokonca pomáhali aj policajní študenti. Išlo o vopred pripravenú akciu. Zo zadržanými osobami najskôr urobili prvotné úkony a následne ich po jednom vyviedli z budovy. Na prevoz všetkých zadržaných do Bratislavy bol nevyhnutný autobus.

Dôvodom takejto rozsiahlej razie je podľa polície ovplyvňovanie výsledkov zápasov tretej, štvrtej a piatej ligy. Preto už 21 osôb čelí obvineniu zo športovej korupcie. Hlavný rozhodcovia, asistenti rozhodcov a delegáti zápasov si mali na stretnutí nechať sľúbiť a následne prijímať úplatky 200 až 1000 eur, ktoré mali byť od predstaviteľov futbalových klubov. 

Polícia dokonca konala v súčinnosti slovenského futbalového zväzu. "Sme už istý čas vedeli, že sa takáto akcia pripravuje a je to aj v koordinácii s našimi ľuďmi z integrity. V tejto chvíli sa nebudeme k tomu vyjadrovať, kým nedostaneme oficiálne stanovisko od polície," uviedol prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik.

Za zločin hlavným rozhodcom, asistentom rozhodcov a delegátom hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov a za prečin predstaviteľom futbalových klubov na jeden až päť rokov. Pozrite si video zo zásahu, ktoré zverejnila polícia: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy