Skoro jasno
11°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Lekárnik riedil lieky, aby mohol žiť vo vile s tobogánom
Zdielať na

Lekárnik riedil lieky, aby mohol žiť vo vile s tobogánom

ESSEN / Súd v Essene odsúdil lekárnika Petra S. na 12 rokov väzenia a má zákaz vykonávať povolanie. Lekárnik (48) si totiž privyrábal na živobytie tak, že riedil lieky.

Pôvodne žiadal štátny zástupca pre lekárnika 13,5 rokov vo väzení, keďže sa obohacoval práve na tej skupine pacientov, ktorí sú v bezprostrednom ohrození života. 

Pri výrobe infúzií používal lekárnik len časť z predpísanej dávky, ale zaúčtoval plnú sumu a tým pripravil pacientov o potrebné lieky a poisťovňu o peniaze. "Sme presvedčení, že išlo prinajmenšom o 14 500 liekov v období medzi 2012 a 2016," vyhlásil podľa zeit.de súd na základe dôkazov. Koľko pacientov bolo ale v skutočnosti poškodených sa presne nevie, keďže niektorí pacienti dostali predpísané dávky a iní len roztok kuchynskej soli. Obhajca lekárnika sa proti rozhodnutiu odvolal so slovami: "Nič nie je dokázané." Samotný obvinený sa k celému procesu nechcel vyjadriť. 

Vďaka týmto podvodom si mohol lekárnik užívať kráľovský a zároveň nákladný život vo svojej luxusnej vile s tobogánom. Jeho prečiny nahlásili dvaja zamestnanci, ktorí na základe toho získali v roku 2017 ocenenie. Pre tento prípad, krajina zaviedla nehlásené kontroly lekáreň, ktoré pripravujú infúzie pre chemoterapiu. 

Pozrite si aj reportáž o falošnom lekárovi:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy