Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Smrteľná nehoda v lome. Potápači pátrali po mladíkovi viac než hodinu
Zdielať na

Smrteľná nehoda v lome. Potápači pátrali po mladíkovi viac než hodinu

Archívna reportáž

SKRABSKÉ / V stredu podvečer boli privolané záchrané zložky do obce Skrabské na pomoc 26-ročnému mladíkovi, ktorý sa zošmykol do bývalého lomu s vodou a následne sa už nevynoril. Do vody spadol z asi 10 metrovej výšky. Tragédiu videl na vlastné oči malý chlapec, jeho synovec.

Mladý muž podľa slov jeho príbuzných stál na strmom svahu keď sa pošmykol a spadol do vody. Padal z výšky približne desať metrov. Jeho malý synovec, ktorý to videl, utekal privolať pomoc, no bolo už neskoro. "Muž zo zatiaľ nezistených príčin spadol do vody kde sa stratil pod hladinou," uviedol hovorca polície v Prešove Daniel Džobanik.  

"V prípade oboznámenia sa so svedkami, ktorí videli túto udalosť, sme okamžite začali s pátraním, nasedením jedného potápača, istiaceho a navádzacieho potápača," povedal Peter Kordil, vedúci potápačov z Humenného. Po viac ako hodine, potápači objavili telo 26-ročného muža, avšak už nejavil známky života. Na zistenie príčiny smrti bola nariadená pitva.  

Mladého muža našli potápači približne v osem metrovej hĺbke. Terén pod vodou je veľmi strmý a navyše bahnitý. Podľa potápačov môže mať voda v niektorých miestach hĺbku aj 25 metrov. "Tá voda je ešte dole studená a pokiaľ niekto skočí do takej vody, ten organizmus to nemusí vydržať a aj dobrý plavec sa môže utopiť," skonštatoval potápač Kordil. 

Pozrite si archívnu reportáž o utopenom mužovi v rieke:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy