Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Za vraždu kamaráta dostal doživotie, no tvrdí, že je nevinný. Podľa znalca je nebezpečný
Zdielať na

Za vraždu kamaráta dostal doživotie, no tvrdí, že je nevinný. Podľa znalca je nebezpečný

TRENČÍN / Už niekoľko rokov sleduje TV JOJ prípad 45-ročného Romana z Dolnej Maríkovej. Podľa obžaloby dobodal svojho kamaráta, vyzliekol ho a telo hodil do hnoja. Oblečenie potom spálil. Najprv sa priznal, potom zatĺkal a tvrdil, že nič neurobil. Podľa súdu dôkazy hovoria v jeho neprospech, preto dostal najtvrdší trest - doživotie.

Odvolanie na Krajský súd v Trenčíne mužovi, ktorý mal zavraždiť svojho kamaráta, nepomohlo. Štyridsaťpäťročný Roman, ktorý sa začal v osudnú noc vo svojom dome v Dolnej Maríkovej so 62-ročným advokátom najskôr hádať. Potom mal na neho podľa súdu zaútočiť. "Poškodeného pravdepodobne drevenou palicou udrel do hlavy a do trupu a najmenej sedemkrát bodol nožom do krku a do hrudníka," povedal hovorca krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus v apríli 2015.

Muža podľa obžaloby po vražde vyzliekol, telo vyhodil na hnoj a jeho oblečenie spálil. Najprv sa k činu priznal. O pár mesiacov neskôr ale tvrdil, že je nevinný a kamaráta nezavraždil. Zopakoval to aj v utorok. "Som tu nevinne, keď som prišiel domov, on už bol na hnojisku. Povedal som policajtom, keby som to urobil, musel by som tam byť prítomný. Žiadam oslobodenie," uviedol obžalovaný Roman. 

Jeho snahu o prepustenie alebo o miernejší trest ale pochovali výpovede znalcov. "Jedná sa o ťažkú poruchu osobnosti, kedysi sme to označovali ako psychopatia," uviedol súdny znalec Svetozár Droba. 

"Skutok sa stal, vykonal ho obžalovaný a tým spáchal obzvlášť závažný zločin vraždy," uviedol predseda Senátu Krajského súdu v Trenčíne. Senát krajského súdu v Trenčíne teda potvrdil rozsudok okresného súdu. Obžalovaný strávi za mrežami zvyšok života.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy