Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Súd rozhodol o osude muža, ktorý dobil manželku na smrť
Zdielať na

Súd rozhodol o osude muža, ktorý dobil manželku na smrť

BANSKÁ BYSTRICA / Krajský súd v Banskej Bystrici dal v utorok definitívnu bodku za prípadom rodinnej tragédie. Muž (66) pred tromi rokmi surovo dobil svoju partnerku. Príbuzní, ktorí boli na súde, sú radi, že vinník bude potrestaný.

Príbeh rodinnej drámy, počas ktorej prišla o život 50-ročná Iveta dnes uzavrel senát Krajského súdu potvrdením rozsudku. Proti obžalovanému Dušanovi na pojednávaniach vypovedala jeho rodina, vrátane brata či synovcov. "Nikdy sa neospravedlnil a dokonca mal úsmev na tvári keď sme sa stretli. Bol to čistý výsmech," povedal syn obete.

Iveta, obeť surovej bitky, ktorá podľahla vnútorným zraneniam, žila s obžalovaným Dušanom po rozvode s prvým manželom. Ten je zároveň Dušanovým bratom. Členovia rodiny teraz okolo seba prechádzajú bez pozdravu. "Podľa mňa dostane to, čo si zaslúži," dodal syn nebohej. 

Tragédia sa odohrala pred tromi rokmi, v byte kde dvojica spolu žila. Hoci ju podľa svedkov Dušan zbil aj pred tým, nikdy to neoznámila na polícii. Ten posledný útok, pri ktorom použil aj fľašu skončil fatálne. "Vôbec si nie som vedomí žiadnej viny. Ja som nič také nespáchal. Nemajú absolútne žiadny dôkaz, že som ja mohol vôbec čin spáchať," povedal vo februári obžalovaný muž. 

"Obžalovaný poprel spáchanie skutku, ale nejaké bližšie stanovisko k okolnostiam, čo sa na mieste stalo, k tomu sa nevyjadril," informoval Tomáš Rosina, obhajca obžalovaného 

V čase útoku ale v byte nebol nikto okrem nich dvoch. Navyše podľa znalcov boli vážne zranenia ako zlomeniny rebier či poranenie sleziny a vnútorné krvácanie spôsobené surovou bitkou. Iveta si ich nemohla spôsobiť sama.

Rozhodnutie z utorka je právoplatné. Muž si bude musieť odpykať 9-ročný trest. "Za život mamy je to málo, ale aspoň niečo," dodal syn obete. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy