Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V minulosti bol 11-krát trestaný, matke sa vyhrážal zabitím. Vyhrážky splnil deväť dní po prepustení z väzenia
Zdielať na

V minulosti bol 11-krát trestaný, matke sa vyhrážal zabitím. Vyhrážky splnil deväť dní po prepustení z väzenia

PAŇA / Tridsaťštyriročný muž brutálne zavraždil 66-ročnú matku iba deväť dní po návrate z väzenia. Podľa informácií TV JOJ si mal trest odpykávať preto, lebo sa matke vyhrážal smrťou. Nebolo to pritom po prvý raz.

Tridsaťštyriročný Peter bol v minulosti 11-krát trestne stíhaný. Okrem majetkových trestných činov sa vyhrážal a napádal 66-ročnú matku. Žena neustále podávala na syna trestné oznámenia, niekoľkokrát skončili na priestupkovom konaní, no jeho prípadom sa okrem polície zaoberali aj súdy. V jednom z rozsudkov sa píše, že matku zbil kutáčom a na krk jej priložil nôž. V roku 2015 ho súd odsúdil nepodmienečne. "Obvinenému bol rozsudkom Okresného súdu Nitra za trestný čin uložený nepodmienečný trest odňatia slobody v trvaní osem mesiacov," povedala hovorkyňa súdu Lena Kiradžiev.

Po návrate z väzenia matka opäť zažívala tyraniu. V jednom z uznesení je uvedené, že jej vulgárne nadával, kopal do brány a kričal, že ju zabije. Peter opäť skončil pred súdom a vo väzení. "Naposledy bol obvinenému uložený nepodmienečný trest odňatia slobody v trvaní deväť mesiacov zo spáchania zločinu nebezpečného vyhrážania. Z výkonu trestu bol prepustení 29. mája 2018," povedala Kiradžiev.

Peter sa ale dlho na slobode neohrial. Stačilo mu deväť dní na to, aby dokonal čin, ktorým sa roky vyhrážal. Siedmeho júna okolo obeda sa syn s matkou pohádal a znova zaútočil. Ženu 15-krát bodol. Pred agresívnym recidivistom ju neochránilo ani to, že v tomto prípade konala polícia aj súdy. Muž sa totiž po návrate z väzenia vždy vrátil k matke. Podľa susedov bol hlavným problémom jeho alkoholizmus.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy