Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
FOTO: Osadu v Michalovciach zachvátili plamene. Za požiarom stoja deti
Zdielať na

FOTO: Osadu v Michalovciach zachvátili plamene. Za požiarom stoja deti

MICHALOVCE / Až tri posádky hasičov v utorok podvečer likvidovali požiar, ktorý vypukol v Michalovskej osade. Hustý čierny dym sa šíril zo štyroch drevených kôlní, v ktorých boli uskladnené rôzne veci. Krátko pred vypuknutím požiaru sa vo vnútri hrali malé deti, ktoré podľa zisťovateľa príčin požiarov majú oheň na svedomí.

V osade, ktorá sa nachádza v okrajovej časti mesta vypukol obrovský požiar. Plamene šľahali do niekoľkometrových výšok. Na miesto sa ponáhľali hasiči s troma cisternami. Oheň sa do ich príchodu snažili uhasiť tamojší obyvatelia, no požiar bol nad ich sily.

Rodičia sa pred požiarom snažili uchrániť svoje deti a rýchlo ich odniesli do bezpečia. Po celej osade sa šíril štipľavý dym a tak hasiči museli zasahovať v dýchacích prístrojoch. Pri zásahu im pomáhali aj miestni obyvatelia. Všetci robili čo mohli, aby oheň čo možno najrýchlejšie uhasili. Keďže prístavby boli z dreva, oheň sa veľmi rýchlo šíril.

​Na mieste hasiči ostali aj po uhasení požiaru. Rozoberali sutiny a hasili skryté ohniská. Osadníci televízii JOJ na mieste povedali, že krátko pred vypuknutím požiaru sa v kôlňach hrali malé deti, ktoré podľa zisťovateľa príčin požiarov majú oheň na svedomí. "Pravdepodobne zapálením dreveného kresla medzi jednotlivými drevenými kôlňami došlo k požiaru," informoval Marián Kováč, zisťovateľ príčin požiarov. Všetky štyri prístavby zhoreli úplne do tla. Nikto z obyvateľov sa ale našťastie pri požiari nezranil.

Nejde ale o jediný prípad, kedy by hasiči zasahovali v osadách. Drevené obydlia sú náchylnejšie na požiar:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy