Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Kočner a Rusko sú stíhaní na slobode. Termín ďalšieho súdneho konania je už známy
Zdielať na

Kočner a Rusko sú stíhaní na slobode. Termín ďalšieho súdneho konania je už známy

BRATISLAVA / Vo štvrtok na verejnom zasadnutí rozhodne Najvyšší súd Slovenskej republiky o vzatí Mariána Kočnera a Pavla Ruska do väzby. Aktuálne sú obaja z obvinených stíhaní na slobode.

Najvyšší súd bude o väzbe Mariána Kočnera a Pavla Ruska rozhodovať vo štvrtok na verejnom zasadnutí. Potvrdila to hovorkyňa Najvyššieho súdu. Prípad podnikateľov bude riešiť senát, v ktorom ale jedného sudcu pre dlhodobo plánovanú dovolenku nahradí kolega z iného senátu. Kočner a Rusko sú obvinení v prípade falšovania miliónových zmeniek. Aktuálne ich stíhajú na slobode, pretože sudca špecializovaného trestného súdu v sobotu s väzbou nesúhlasil. Prokurátor podal sťažnosť - preto musí o väzbe rozhodnúť Najvyšší súd.

Národná kriminálna agentúra zadržala v stredu podnikateľa Mariána Kočnera a nasledujúcu deň aj Pavla Ruska. Podľa polície čelia obaja obvineniu z trestného činu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov v jednočinnom súbehu so zločinom marenia spravodlivosti formou spolupáchateľstva. Obvinenie vzniesla Národná jednotka finančnej polície. 

Následne v sobotu o 14:00 priviezla policajná eskorta ex-ministra Pavla Ruska a podnikateľa Mariána Kočnera na súd do Banskej Bystrice. Počas neverejného súdneho pojednávania, sudca špecializovaného trestného súdu rozhodol, že ich do väzby nezoberie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy