Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Hádky, spory a vulgárne listy. Konflikt dvoch rodín vyústil až do streľby
Zdielať na

Hádky, spory a vulgárne listy. Konflikt dvoch rodín vyústil až do streľby

VYHNE / Konflikty dvoch rodín z Vyhní pred časom vyústili až do streľby plynovou pištoľou. Incidentu mali predchádzať hádky, spory či vulgárne listy. Jedna strana tvrdí, že zámienkou boli klebety. Podľa druhej za to môže nevrátená 100-eurová pôžička.

Pod vchodovými dverami si starý pán začal nachádzať listy s vulgárnym obsahom. Nasledoval incident pred obchodom. "Ako moja mama vyšla von, tak ju napadla, kopla do zadnej časti tela, následne jej roztrhla retiazku, chytila pod krk a doškriabala jej tvár," opísala útok druhej ženy Mária, dcéra napadnutej.

Starý pán preto dvakrát volal políciu, ale policajt išiel vyšetrovať rovno k druhej strane, čo sa napadnutému nepáčilo. "V uznensení bolo, že javil známky požitia alkoholu, pričom mu nedal ani fúkať. Môj otec je chorý užíva veľa liekov na srdce," povedala dcéra Mária. 

Nezhody pokračovali v decembri, vyústili až do streľby plynovou pištoľou. Zatiaľ čo jedna strana tvrdí, že šlo o obranu a strach o život, druhá rodina trvá na tom že na nich zaútočili. "Otec vystrieľal do vzduchu plynovú pištoľ, ale potom ho hodili o zem a prst mu vykrútil," dodala pani Mária "Bolo to z bezprostrednej blízkosti. Strieľal na môjho muža, ktorý bol strelený do predlaktia a pod okom," oponovala Eleonóra, manželka z druhej rodiny. 

"Polícia v Žiari nad Hronom dvoch mužov a jednu ženu obvinila z prečinu výtržníctva spáchaného formou spolupáchateľstva," uviedla Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica 

Starý pán je chorý na srdce a týždne strávil v nemocnici. Jeho dcéra podstúpila operáciu krčnej chrbtice. Vážne konflikty bude bude riešiť súd. "Stíhaná som aj ja, len za to, že som otca bránila," uviedla dcéra Mária. Naopak pani Eleonóra tvrdí, že to oni sú poškodení a jej manžel takmer prišiel o život. 

Hádka môže skončiť aj tragicky. Pozrite si nasledujúcu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy