Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Dvaja psy sa pobili a obaja majitelia majú svoju pravdu
Zdielať na

Dvaja psy sa pobili a obaja majitelia majú svoju pravdu

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / Ján Svorada z Nového Mesta nad Váhom prišiel o svojho miláčika. Tvrdí, že jeho psíka Endyho počas prechádzky napadol druhý pes. Endy do pol hodiny po útoku umrel. Majiteľa druhého psa ale hovorí, že všetko bolo inak a ako prvý zaútočil pes pána Svoradu. Obe strany majú svoju pravdu a nie je vylúčené, že bitka dvoch psov nakoniec skončí na súde.

"Odtiaľ sa vyrútil pes a nám ho chňapol ako poľného zajaca," rozpráva majiteľ psa Ján Svorada. Psa pána Svoradu napadol iný pes. Prechádzka len pár metrov od domu, v ktorom bývajú sa zmenila na boj o život. "Chytil ho, metal s ním ako s handrovou panenkou, my sme už nedokázali zabrániť tejto tragédii," uviedol Svorada.

Psa, ktorý mal útočiť, venčilo podľa slov pána Svoradu 15-ročné dievča. "Ona ho nemala pod kontrolou, bežal ako tiger," opisuje Svorada. "Zákon na toto myslí a hovorí, že majiteľ psa, ale aj ten, čo ho vedie, musí psa vedieť viesť v každej situácii," vysvetľuje právnik Róbert Pietrik.

Majiteľka psa, ktorý mal podľa pána Svoradu útočiť tvrdí, že všetko bolo inak. "Ich pes zaútočil na nášho psíka, dcéra ho chránila a on jej zahryzol do prsta," hovorí zase majiteľka druhého psa. S dcérou, ktorá bola psa venčiť, musela ísť podľa jej slov do nemocnice na ošetrenie.

Každá zo strán hovorí teda niečo iné. Dohodnúť sa nedokážu ani na odškodnom. Pán Svorada žiadal 400 eur. "Ponúkla som 240 eur," tvrdí majiteľka psa. 

"Malo sa to riešiť v priestupkovom konaní, kde by bol určený vinník," uviedol právnik.  Pán Svorada požiadal o pomoc mediátora. Ten by sa mal pokúsiť nájsť medzi oboma stranami dohodu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy